KANAALTWEE : 'En Dan Nu Reclame' (preview)

dinsdag 5 september 2006

Liefhebbers van grappige televisie krijgen bij 'En dan nu…reclame' een half uurtje intens genot. De leukste internationale reclamespots en de acts van Vlaanderens betere stand-up comedians worden samengebracht in een uniek programma dat gegarandeerd een lach op het gezicht van de kijkers zal brengen.

I


n elk van de dertien afleveringen brengen de comedians een deel van hun show of act voor een live-publiek. Deze vormen telkens de introductie van een blokje grappige internationale reclame. De stand up-acts werden opgenomen voor een live publiek in café 't Verdiep in Aalst. Op het podium van 'En dan nu…reclame' staan volgende artiesten : Gino ancti (Han Coucke & Frank Van Eerum), Bert Kruismans, Koen Dewulf, Danny Van Britsom, Dufraing & De Wit, Nigel Williams en An Nelissen. Per programma komen een drietal artiesten aan bod. 

De stand up-comedians

An Nelissen
An is een theaterbeest in hart en nieren. Acteren, regisseren, … niets is haar vreemd. Ook solo werkt ze zich in de spotlight. Denken we maar aan de zeer succesvolle 'Vaginamonologen'. Naast het podium boeit ook het acteerwerk voor televisie en film haar mateloos. Zo maakte ze tot 2002 deel uit van de vaste cast van 'Familie.' Maar ook in stand upcomedy weet ze haar mannetje te staan.

Gino Sancti ( Han Coucke & Frank Van Eerum )
Bij het grote publiek hebben beide heren vooral bekendheid verworven met hun acteerwerk voor tv : zo speelde Frank de rol van Kevin in 'Verschoten en Zoon' en Han vertolkte Stef in 'De Kotmadam.' Han en Frank ontmoetten elkaar in het conservatorium van Gent. In 2000 was hun eerste voorstelling 'Holebi' als duo een feit. De grote doorbraak kwam in 2002. Met 'Niet op de openbare weg strooien' wonnen ze in datzelfde jaar 3 grote comedy-festivals. Ze brengen onconventioneel cabaret, vaak met een absurde knipoog.

Bert Kruismans
Bert is een mediaduizendpoot : van redacteur en presentator bij de radio tot redacteur, scenarist en producer van tv-programma's. In 1997 stond hij mee aan de wieg van 'The Comedy Circus,' het allereerste Vlaamse stand up-comedy collectief. Ook met zijn onemanshows weet hij het publiek te charmeren. Als stand upcomedian behoort hij tot de absolute top van Vlaanderen. Met zijn vlijmscherpe tong en zijn eigen kijk op de actualiteit brengt hij humor van de bovenste plank.

Koen Dewulf
Koen is eigenlijk leraar godsdienst, aardrijkskunde en biologie. Maar in zijn vrije tijd ontpopt hij zich tot een volleerd stand up-comedian. Koen mocht reeds aantreden in gezelschap van ronkende comedy-namen als Nigel Williams en Wouter De Prez. Koen weet een heel breed publiek te bespelen met herkendbare humor als handelsmerk. Ook zijn in elkaar geknutselde liedjesteksten zijn een voltreffer.

Nigel Williams
In 1970 zette deze snaak uit Bristol voet aan wal in ons land. Maar het is pas in 1997 dat Nigel de stand up-comedy opzoekt. Hij sluit zich aan bij 'The Comedy Circus.' Samen met deze stapelgekke bende weet hij al snel naam en faam te maken. De doorbraak komt er wanneer hij in 1999 Humo's 'Comedy Cup' in de wacht sleept. Geestig en bulkend van de zelfspot heeft hij intussen een vaste stek veroverd in het Vlaamse stand up-comedy gebeuren.

Danny Van Britsom
Met een halve finaleplaats op 'Humorologie' op zak gaf Danny in 2001 de brui aan het comedy-wereldje. Maar in 2005 keerde hij terug 'in full force' en won hij het 'Humorologiefestival'. Naast zijn comedy-activiteiten is Danny tevens actief als scenarist voor onder andere 'Chris & Co'.

Wim Dufraing & Thomas De Wit
Kapelle op den Bos is de bakermat van dit dolkomische duo. Geïnspireerd door Freek de Jonge besluiten ze in 1996 een eigen comedyshow op het getouw te zetten. Van dan af belanden ze in een succesverhaal. Ze slagen erin meerdere prestigieuze prijzen in de wacht te slepen. Humo's 'Comedy Cup' en het 'Humorologiefestival' prijken bovenaan op hun palmares.

Klik hier vor een preview.

'En Dan Nu Reclame', vanaf woensdag 6 september om 20.00 uur op KANAALTWEE.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

De alleenstaande koning Charles van het koninkrijkje Baltamia heeft geen date voor het jaarlijkse kerstbal. Hij besluit contact op te nemen met Allison, zijn Amerikaanse jeugdliefde. Hij ontdekt dat Allison nooit is getrouwd en dat ze een 17-jarige dochter heeft. Charles vermoedt dat hij wel eens de vader zou kunnen zijn van het meisje.

'A Royal Christmas Ball', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers