Junior Songfestival-kandidate Laura aangekomen in Kiev

zondag 15 november 2009

Na de schitterende overwinning in 'Junior Eurosong' in Vlaanderen, is Laura vanmorgen vertrokken om ook het hart van de Europese kijkers te veroveren op het Junior Eurovisiesongfestival in Kiev. Ze werd door haar familie en vrienden uitgezwaaid op de luchthaven in Zaventem.

Vanmorgen stond Laura voor dag en dauw op de luchthaven van Zaventem, klaar om naar Kiev te vertrekken. En daar heeft ze zich de afgelopen weken grondig op voorbereid. Ze volgde nog verschillende zang- en danslessen om perfect voorbereid aan de start te verschijnen. Ze leerde ook al enkele Oekraïense woordjes, ploos een gids over Kiev uit en tijdens de persontmoeting op de skipiste in Peer enkele weken geleden kon ze al wennen aan de koude, Oekraïense temperaturen. Laura is dus helemaal klaar voor het grote avontuur in Kiev!

Kriebels in de buik
Laura vanmorgen op de luchthaven: “Ik was vanmorgen al om half vijf wakker, helemaal klaar om te vertrekken. Ik heb best wat kriebels in mijn buik, want ik heb nog nooit gevlogen. Ik kijk er echt naar uit, al valt het afscheid nemen van mama en papa me nu heel eventjes moeilijk.”

Kennismaking met de prinsesjes
Vanmiddag rond 14 uur is de Belgische delegatie veilig en wel in Kiev geland. Daar werden ze opgewacht door hun plaatselijke gids Alexandra en enkele andere kandidaten.

Laura tijdens de busrit naar het hotel: “Alexandra is echt een hele leuke! Ik spreek Engels met haar, wat ik trouwens een hele leuke taal vind. En ik heb al kennis gemaakt met Princesses, het vijfkoppige meidengroepje uit Georgië.

Vanavond gaat de Belgische delegatie nog samen uit eten, morgen wacht de eerste repetitie op het grote podium van het Palats Sportu in Kiev.

'Het Junior Eurovisiesongfestival', zaterdag 21 november om 20.15 uur op Eén.


DOSSIER: Junior Eurosong 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op En.

Dossiers