Johan Verstreken verklapt op wie Marlèneke uit 'Samson en Gert' gebaseerd is

maandag 12 november 2018
Foto: Joe - © MEDIALAAN 2018

Het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx had maandag Johan Verstreken te gast. Johan hielp in de jaren negentig Samson en Gert mee opstarten en verklapte op wie 'Marlèneke' gebaseerd is.

'Marlèneke uit Samson en Gert is eigenlijk gebaseerd op Marlène de Wouters. Gert was omroeper bij de VRT en telkens Marlène aan het omroepen was, ging Gert voor het scherm staan en zei hij: 'Marlène, I love you'. Zo is Marlèneke dus ontstaan', vertelde Johan.


Johan is de eerste omroeper uit de jaren negentig die Sven en Anke deze week uitnodigen voor de 90’s week op Joe. Anke vond het geweldig om Johan in de studio te hebben en al zijn verhalen uit de nineties aan te horen. Zo ging Johan ooit naar de frituur met de Backstreet Boys, at spaghetti met Robbie Williams en heeft hij de Spice Girls gekieteld.

Speciaal voor de gelegenheid is deze week de ochtendshow van Sven en Anke ook live te volgen tussen 6.00 en 9.00 uur bij CAZ. Donderdag komt Marlène de Wouters tussen 7.00 en 9.00 uur langs bij Sven en Anke, de ideale gelegenheid om haar aan de tand te voelen over Gert's grote liefde Marlèneke. Ook Anne De Baetzelier (dinsdag), Martine Prenen (woensdag) en Lynn Wesenbeek (vrijdag) komen aan bod.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Een Frisse Start met vtwonen' (foto: Vitaya - © DPG Media 2019)

Nick en Stig zijn al elf jaar samen en klaar voor een volgend hoofdstuk in hun leven. Het koppel heeft jarenlang in het buitenland gewoond en heeft nu besloten om zich te settelen in België. Sieg helpt mee met de verhuis naar hun nieuwbouw, terwijl Ozanne en Guillemine er een warme thuis van maken.

'Een Frisse Start met vtwonen', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers