Jill & Lauren ontdekken Minsk en nemen introductiefilmpje op

maandag 15 november 2010

Jill & Lauren hebben er hun eerste nachtje in Minsk opzitten. 'Het hotel is heel mooi en we hebben de grootste kamer van de Belgische delegatie. En gelukkig maar, want ze ligt al helemaal overhoop', aldus de meisjes.

Vandaag brachten ze heel wat tijd door in de Minsk Arena, een van de grootste en modernste arena's van Europa. Jill en Lauren namen er samen met hun dansers hun postcard op. Dat is het korte presentatiefilmpje dat zaterdagavond tijdens de show afgespeeld wordt net voordat ze moeten optreden.


Jill: 'Het mocht maar 5 seconden duren en we moesten onze adem inhouden om toch zoveel mogelijk te kunnen zeggen.'

Daarna namen ze samen met de andere deelnemers een liedje op ten voordele van UNICEF. Dat liedje – A Day without war – zullen alle kandidaten zaterdag ook samen zingen. De meisjes moesten om beurt een stukje refrein.

Later hebben ze ook wat door Minsk gewandeld. 'Het is een hele mooie maar vooral grote stad. Het valt ons ook op hoe proper het hier is!' Dankzij het mooie weer hebben ze een mooie wandeling kunnen maken door het stadspark. Lauren: 'In de namiddag zijn we chocomelk gaan drinken, lekker, maar wel straf spul, je kon er je lepel in rechtzetten (lacht)'.

Jill: 'Vanavond is er tijd voor plezier, dan hebben we een feestje met alle landen en dat wordt super leuk.' Lauren: 'En dan gaan we zeker socializen!' Als het van de dames afhangt belooft het dus zeker een spetterend begin van het Junior Eurovisiesongfestival te worden.

Dinsdag volgt de eerste repetitie op het grote podium.

'Junior Eurovisiesongfestival 2010', zaterdag 20 november om 20.15 uur op Eén. Zondag 21 november om 10.00 uur op Ketnet. Elke dag een verslag in Karrewiet.

DOSSIER: Junior Eurosong 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers