Jens Dendoncker maakt jurydebuut in nieuw seizoen 'Belgium's Got Talent'

donderdag 12 september 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

In het zesde seizoen van 'Belgium's Got Talent', dat vrijdag 13 september van start gaat, beslist niet langer alleen de vierkoppige jury over het lot van de kandidaten.

Voor de allereerste keer krijgen ook de kijkers inspraak tijdens de audities. Met maar liefst zeven Golden Buzzers, één per auditieaflevering, kunnen ze vanuit hun woonkamer hun favoriete acts rechtstreeks naar de studioshows katapulteren. Die Golden Buzzers kunnen ze uitdelen via vtm.be. 'De kijker heeft meer te zeggen dan ooit, zelfs meer dan ons', benadrukt Koen Wauters. De vier juryleden en presentatoren Koen en Laura beschikken net als vorig seizoen elk over één Golden Buzzer, die ze eenmalig kunnen gebruiken tijdens de audities.


Naast een nieuwe Golden Buzzer, maakt ook een nieuw jurylid zijn debuut in het zesde seizoen van 'Belgium's Got Talent'. Comedian Jens Dendoncker zetelt tijdelijk als invaller voor Niels Destadsbader achter de jurydesk naast vaste waarden Dan Karaty, An Lemmens en Stan Van Samang. Samen met hen scheidt hij het kaf van het koren tijdens de audities.

Jens Dendoncker: 'Ik vind het wel een grote verantwoordelijkheid om in die stoel te zitten. Ik heb zero ervaring. Maar als jurylid heb je vooral buikgevoel nodig, en buik, dat heb ik zeker. Dus dat komt goed. Wie mijn Golden Buzzer zal krijgen? Als ik Niels zijn voorbeeld moet volgen, dan zullen het schaars geklede dames zijn.'


Cartooncomedian, wereldkampioen katapult schieten en 7-jarige hiphopdanseres in eerste auditieaflevering
Het eerste talent dat vrijdag het podium van de Stadsschouwburg betreedt, is Uruz (Kalmthout), de artiestennaam van de 33-jarige Wouter Konings. Hij maakt muziek met slechts één instrument: zijn stem. Kan hij met zijn beatboxtalent de juryleden omverblazen? Van één ding is Jens alvast overtuigd: 'Als jij dat allemaal kan met je mond, dan moet je een waanzinnig gelukkig lief hebben'. Ook Nicole Bonduelle (84 jaar, Wervik), de oudste solokandidate van het seizoen, zorgt voor een muzikaal intermezzo. Ze speelt al sinds haar 6 jaar piano, maar deed het nog nooit voor een publiek. Daar brengt ze in een goedgevulde Stadsschouwburg verandering in met een swingende versie van Eviva España.

'Belgium's Got Talent' verwelkomt vrijdag een wereldkampioen. Taylor Plysier (13 jaar, Hooglede) is de allerbeste in een nog vrij onbekende sport: katapult schieten. Met stalen zenuwen probeert ze in 2 minuten 16 keer raak te schieten. Haar doelwitten zijn… de juryleden. Al schrikt Jens wel als hij niet zichzelf, maar wel Niels Destadsbader op een bord ziet prijken: 'Voor mij had je te veel karton nodig waarschijnlijk?' AAaRGh… (42 jaar, Sint-Amandsberg), in het echte leven Mario De Koninck, brengt eveneens een nieuwe discipline naar 'Belgium's Got Talent': cartooncomedy. Kan hij overtuigen met zijn moppen én tekeningen?

Het danscollectief Rebounce (12-31 jaar, Gent) is een hechte groep van jongens en meisjes van alle leeftijden. Ze combineren een mix van stijlen zoals locking, afro en hiphop in een stoere dansact. De 7-jarige Ella Kasumovic (Holsbeek) is piepjong, maar heeft nu al minstens even veel attitude als Beyoncé. Haar 'ippop'-moves doen de monden van de juryleden openvallen. Ook Karista Khan uit Antwerpen hoort bij de jongere kandidates van dit seizoen. Ze is nog maar 11 jaar, maar heeft een stem als een klok. Ze haalt uit met Never Enough uit de film 'The Greatest Showman'. Krijgen de juryleden ook geen genoeg van haar zangtalent?

The Sparkling Diamonds (22-45 jaar, Dendermonde) staan al 13 jaar op de planken met hun travestiespektakel. Met hun deelname aan 'Belgium's Got Talent' willen ze taboes doorbreken en tonen dat travestieshows meer inhouden dan enkel playback. Ook de Sloveense spierbundels van F&B Acrobatics (27-29 jaar, Slovenië) zorgen voor entertainment op hoog niveau, en dat mag letterlijk genomen worden. Ze overtuigden de jury vorig jaar al, maar moesten afhaken voor de studioshows door een blessure. Nu zijn ze terug met nog extremere stunts op hun hoverboard en stelten.

Lieselotte Diels (26 jaar, Brasschaat) heeft lange tijd topsport gedaan in ritmische gymnastiek, maar specialiseert zich sinds enkele jaren in andere stijlen als tumbling, acrobatie en circus. Al die technieken gooit ze samen in een sensuele act met hoepels. The Gym Sisters (6, 10 en 12 jaar, Vichte), die ook aan ritmische gymnastiek doen, beschikken niet alleen over een extreem hoge schattigheidsfactor, maar lijken hun lichamen ook in allerlei bochten te kunnen wringen. 'Ik ben jaloers op wat jullie kunnen. Het is al een tijdje geleden dat ik dat nog kon', zegt Jens. Stoten de drie zusjes door naar de studioshows?

'Belgium's Got Talent', vanaf vrijdag 13 september om 20.40 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers