Jens Dendoncker maakt jurydebuut in nieuw seizoen 'Belgium's Got Talent'

donderdag 12 september 2019

In het zesde seizoen van 'Belgium's Got Talent', dat vrijdag 13 september van start gaat, beslist niet langer alleen de vierkoppige jury over het lot van de kandidaten.

Voor de allereerste keer krijgen ook de kijkers inspraak tijdens de audities. Met maar liefst zeven Golden Buzzers, één per auditieaflevering, kunnen ze vanuit hun woonkamer hun favoriete acts rechtstreeks naar de studioshows katapulteren. Die Golden Buzzers kunnen ze uitdelen via vtm.be. 'De kijker heeft meer te zeggen dan ooit, zelfs meer dan ons', benadrukt Koen Wauters. De vier juryleden en presentatoren Koen en Laura beschikken net als vorig seizoen elk over één Golden Buzzer, die ze eenmalig kunnen gebruiken tijdens de audities.


Naast een nieuwe Golden Buzzer, maakt ook een nieuw jurylid zijn debuut in het zesde seizoen van 'Belgium's Got Talent'. Comedian Jens Dendoncker zetelt tijdelijk als invaller voor Niels Destadsbader achter de jurydesk naast vaste waarden Dan Karaty, An Lemmens en Stan Van Samang. Samen met hen scheidt hij het kaf van het koren tijdens de audities.

Jens Dendoncker: 'Ik vind het wel een grote verantwoordelijkheid om in die stoel te zitten. Ik heb zero ervaring. Maar als jurylid heb je vooral buikgevoel nodig, en buik, dat heb ik zeker. Dus dat komt goed. Wie mijn Golden Buzzer zal krijgen? Als ik Niels zijn voorbeeld moet volgen, dan zullen het schaars geklede dames zijn.'


Cartooncomedian, wereldkampioen katapult schieten en 7-jarige hiphopdanseres in eerste auditieaflevering
Het eerste talent dat vrijdag het podium van de Stadsschouwburg betreedt, is Uruz (Kalmthout), de artiestennaam van de 33-jarige Wouter Konings. Hij maakt muziek met slechts één instrument: zijn stem. Kan hij met zijn beatboxtalent de juryleden omverblazen? Van één ding is Jens alvast overtuigd: 'Als jij dat allemaal kan met je mond, dan moet je een waanzinnig gelukkig lief hebben'. Ook Nicole Bonduelle (84 jaar, Wervik), de oudste solokandidate van het seizoen, zorgt voor een muzikaal intermezzo. Ze speelt al sinds haar 6 jaar piano, maar deed het nog nooit voor een publiek. Daar brengt ze in een goedgevulde Stadsschouwburg verandering in met een swingende versie van Eviva España.

'Belgium's Got Talent' verwelkomt vrijdag een wereldkampioen. Taylor Plysier (13 jaar, Hooglede) is de allerbeste in een nog vrij onbekende sport: katapult schieten. Met stalen zenuwen probeert ze in 2 minuten 16 keer raak te schieten. Haar doelwitten zijn… de juryleden. Al schrikt Jens wel als hij niet zichzelf, maar wel Niels Destadsbader op een bord ziet prijken: 'Voor mij had je te veel karton nodig waarschijnlijk?' AAaRGh… (42 jaar, Sint-Amandsberg), in het echte leven Mario De Koninck, brengt eveneens een nieuwe discipline naar 'Belgium's Got Talent': cartooncomedy. Kan hij overtuigen met zijn moppen én tekeningen?

Het danscollectief Rebounce (12-31 jaar, Gent) is een hechte groep van jongens en meisjes van alle leeftijden. Ze combineren een mix van stijlen zoals locking, afro en hiphop in een stoere dansact. De 7-jarige Ella Kasumovic (Holsbeek) is piepjong, maar heeft nu al minstens even veel attitude als Beyoncé. Haar 'ippop'-moves doen de monden van de juryleden openvallen. Ook Karista Khan uit Antwerpen hoort bij de jongere kandidates van dit seizoen. Ze is nog maar 11 jaar, maar heeft een stem als een klok. Ze haalt uit met Never Enough uit de film 'The Greatest Showman'. Krijgen de juryleden ook geen genoeg van haar zangtalent?

The Sparkling Diamonds (22-45 jaar, Dendermonde) staan al 13 jaar op de planken met hun travestiespektakel. Met hun deelname aan 'Belgium's Got Talent' willen ze taboes doorbreken en tonen dat travestieshows meer inhouden dan enkel playback. Ook de Sloveense spierbundels van F&B Acrobatics (27-29 jaar, Slovenië) zorgen voor entertainment op hoog niveau, en dat mag letterlijk genomen worden. Ze overtuigden de jury vorig jaar al, maar moesten afhaken voor de studioshows door een blessure. Nu zijn ze terug met nog extremere stunts op hun hoverboard en stelten.

Lieselotte Diels (26 jaar, Brasschaat) heeft lange tijd topsport gedaan in ritmische gymnastiek, maar specialiseert zich sinds enkele jaren in andere stijlen als tumbling, acrobatie en circus. Al die technieken gooit ze samen in een sensuele act met hoepels. The Gym Sisters (6, 10 en 12 jaar, Vichte), die ook aan ritmische gymnastiek doen, beschikken niet alleen over een extreem hoge schattigheidsfactor, maar lijken hun lichamen ook in allerlei bochten te kunnen wringen. 'Ik ben jaloers op wat jullie kunnen. Het is al een tijdje geleden dat ik dat nog kon', zegt Jens. Stoten de drie zusjes door naar de studioshows?

'Belgium's Got Talent', vanaf vrijdag 13 september om 20.40 uur bij VTM.


DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 14:45
    Clips
    00:05
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 14:45
    Mush Mush en de Zwammetjes
    21:00
    Geen uitzending
  • 14:10
    Wittekerke
    01:25
    Geen uitzending
  • 14:00
    Blind getrouwd: Australië
    00:50
    Geen uitzending
  • 14:30
    Sorority Secrets
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 14:00
    Airwolf
    00:45
    Geen uitzending
  • 14:35
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 14:40
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 14:45
    Friends
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 14:40
    ER
    01:05
    Neighbours: A New Chapter
  • 14:00
    Undercover Boss
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 14:40
    Extreme Food Phobics
    00:35
    Love Island
  • 14:45
    Forensic Files II
    00:50
    Castle
  • 13:00
    Z-Extra
    00:50
    Herhalingslus
  • 14:43
    Simple diy
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 14:30
    Guillaume's Paris
  • 14:25
    FIM Motocross World Championship
    01:00
    Six Nations
  • 14:00
    The Chelsea Detective
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 14:15
    De Avondshow met Arjen Lubach
    00:49
    NOS Journaal
  • 12:16
    Matthäus Passion
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 14:43
    Nils Holgersson
    00:25
    Sophie & Jeroen