'Idool 2007': Dean wint! (NU mét filmpje!)

vrijdag 25 mei 2007

Het was een heel drukke week voor de twee 'Idool'-finalisten: Esther en Dean. Ze moesten zich volop voorbereiden op de drukke live-uitzending van vrijdagavond. Een van hen mag zich vanaf nu de winnaar van 'Idool 2007' noemen en met een platencontract naar huis gaan, die persoon is Dean

Voor

de uitzending gaven Esther en Dean nog een optreden in hun eigen gemeente. Nadien vlogen ze zoals echte sterren met een helikopter naar de studio waar ze meteen hun eerste duet 'I Want You to Want Me' mochten zingen.

Esther en Dean zongen naast het duet nog elk vier nummers. Een van op de auditie, een met piano, hun eigen favoriete nummer en tot slot het nummer dat op single zal uitgebracht worden. Alleen de winnaar, Dean, mag het nummer op single uitbrengen. Voor hem is dat 'So Many Ways'.

Zoals elke week moest ook deze keer de jury een laatste pronostiek uitbrengen. Van Herman Schuermans zijn we altijd wel een rijmpje gewend, maar dit keer verraste hij de kijkers toch. Toen er werd gevraagd op wie het publiek zou stemmen zei hij: "Op 10 juni gaat Vlaanderen naar de stembus om te kiezen tussen de man met het geitje en de man met het spleetje." Benieuwd of VTM kan lachen met dergelijke politieke verwijzing.

Toen de deurwaarder met de resultaten het podium opkwam was de spanning te snijden. De deurwaarder wilde niets zeggen, alleen dat de overwinning duidelijk was. Na een lange stilte werd Dean tot nieuwe Idool gebombardeerd. Dean was zo overweldigd door emoties dat hij geen woord kon uitbrengen. Meteen daarna werd het platencontract overhandigd door platenbaas Erik Vinck. Nadat Dean een beetje bekomen was zei hij dat hij met gemengde gevoelens kampte. Enerzijds vond hij het jammer dat Esther niet gewonnen heeft want ze was een sterke kandidate, anderzijds is hij enorm blij dat hij nu het platencontract in zijn handen heeft. Dean kan ook best werk maken van zijn rijbewijs want hij mocht met een splinternieuwe Kia naar huis rijden.

Dean mag al meteen aan het werk want in juli komt zijn allereerste album uit.

Download nu al de eerste single van Dean!

DOSSIER: Idool 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Vijftig jaar geleden leerden de bezielers van Abba elkaar kennen, veertig jaar geleden gaven ze hun laatste concert en twintig jaar geleden werd de musical 'Mamma Mia!' een wereldwijd fenomeen. De bandleden krijgen de kans om hun verhaal te vertellen, een verhaal dat begon nog voor Abba echt is ontstaan. Alle grote hits passeren de revue, afgewisseld met interviews met de vier bandleden en talloze andere artiesten en nooit eerder vertoond beeldmateriaal, onder meer van 'Mamma Mia!'.

'ABBA Forever: The Winner Takes It All', om 21.35 uur op Eén.

Dossiers