Horrorfilms en -series steeds populairder bij Vlaming

zaterdag 5 oktober 2019

Horror is allang niet meer een genre waar de gemiddelde film- en TV-liefhebber op neerkijkt. Uit een analyse van de kijkdata van Telenet blijkt dat de populariteit van het horror-/scifi-genre in de laatste zeven jaar maar liefst verdubbelde.

Met Halloween in aantocht lijst Telenet daarom graag de series op waar de horrorliefhebber zich bij Play aan kan verlekkeren.


Halloween wint in Vlaanderen aan populariteit, en hetzelfde lijkt op te gaan voor het horrorgenre. Perfecte aanleiding om eens in de kijkdata te duiken, dachten ze bij Telenet Play. De entertainmentprovider zag tussen 2012 en 2019 een verdrievoudiging in het aantal bekeken horrortitels per klant.

Maar de liefde voor horror is niet bij iedereen even groot: vooral Limburgers houden van griezelen. Daar kijkt men 7% meer naar horror titels dan in de andere provincies. Het genre blijkt ook sterk seizoensgebonden. Weinig verrassend stemmen we vooral af op moordenaars, heksen, zombies en spoken in de donkere maanden vanaf Halloween: november, december en januari. Ook leeftijd heeft een invloed op hoezeer je geniet van hartkloppingen. Horrortitels werden het meest opgevraagd door families met tieners in huis.

Zoek je nog een horrorserie om in te duiken nu het buiten donker en koud wordt? Deze titels zijn momenteel of binnenkort beschikbaar bij Telenet Play.

'Tell Me a Story'
Vanaf 4 november in Play

In deze reeks worden wereldberoemde sprookjes van Grimm vertaald naar een griezelige psychologische thriller, met als locatie hedendaags New York.

'American Horror Story 1984'
Vanaf 31 oktober in Play

Nieuw seizoen van Ryan Murphy’s bekroonde anthologie-reeks. Dit seizoen is een ode aan de slasher films van de ‘80s, zoals 'Friday the 13th' en 'Halloween', en voert ook real life seriemoordenaars zoals the Nightstalker ten scherme.

'Room 104'
Nu in Play

Het verhaal van de verschillende gasten die in 'Room 104' van een ordinair Amerikaans motel verbleven. Elke aflevering heeft een nieuwe cast en een ander genre.

'The Walking Dead'
Nu in Play

De politieagent Rick Grimes ontwaakt uit een coma en ontdekt dat de wereld is getroffen door een zombieplaag. Samen met een groepje anderen probeert hij te overleven in een gevaarlijke en vijandige nieuwe wereld.

'True Blood'
Nu in Play

De serveerster Sookie Stackhouse maakt kennis met de charmante Bill, een vampier uit Louisiana die haar introduceert tot een wereld boordevol bovennatuurlijke verschijnselen, figuren en gevaren.

'The Lizzie Borden Chronicles'
Nu in Play

In 1893, vier maanden nadat Lizzie Borden is vrijgesproken van de moorden op haar vader en stiefmoeder, proberen Lizzie en haar zusje Emma weer een bestaan op te bouwen.

'The Twilight Zone'
Nu in Play

Een moderne update van de klassieke serie met in elke aflevering een nieuw mysterieus verhaal boordevol spanning, twists en bovennatuurlijke verschijningen.

'Channel Zero'
Nu in Play

Ook in deze serie staat elke aflevering op zichzelf, met telkens een nieuw verhaal en nieuwe acteurs. De plots zijn gebaseerd op de populairste verhalen te lezen op de populaire website www.creepypasta.com.

'Helix'
Nu in Play

Een groep wetenschappers voert een geheim onderzoek naar een mogelijke ziekte-uitbraak op Antarctica. Het virus dat ze ontdekt hebben, verspreidt zich als een lopend vuurtje.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach in 'Andermans Zaken'

Twee broers richtten enkele jaren geleden een oorlogsmuseum op, een emotioneel eerbetoon aan hun vader, een Engelse soldaat. Kamal is onder de indruk van de collectie, maar ziet al snel dat er op verschillende vlakken nog groeimarge zit. Voor de broers is het museum een hobby, maar Kamal wil dat ze het museum als een volwaardige onderneming runnen.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers