Horeca-vakbond niet te spreken over ontslag in 'Mijn Restaurant'
woensdag 8 april 2009
Het spel zit op de wagen, de eerste grote 'Mijn Restaurant'-rel van dit seizoen bereikt zijn top. Eerder op de dag schreef TV-Visie al dat de scheldpartijen van de jonge kok Claudio nog een staartje kunnen krijgen. Nu laat ook de Antwerpse afdeling ABVV-Horval, die werknemers uit de horeca groepeert, van zich horen.
'
Wij kunnen niet aanvaarden dat horecamedewerkers op dergelijke wijze worden aangepakt. Een werknemer kan ontslagen worden op een fatsoenlijke manier als daar een reden toe is. Maar men zet deze niet aan de deur zoals dat gebeurde in de aflevering van 'Mijn Restaurant' van dinsdagavond', aldus ABVV-Horval.
De vakbond verwijst hiermee naar het incident waarbij ober Benjamin ontslagen werd door chef-kok Claudio van restaurant Dell'Anno in Kortrijk. Niet het ontslag op zich, maar wel de wijze waarop roept vragen op. Zo kreeg de kijker te zien hoe de ontslagen ober zijn rugzak moest openen om te laten zien of hij niets gestolen had. Eerder schreven we al dat professor arbeidsrecht Blanpain waarschuwde voor mogelijke juridische gevolgen.
'Sensatiezucht van de productiehuizen kan leiden tot dergelijke situaties, louter om de kijkcijfers', stelt ABVV-Horval.
Bij vtm wilt men niet ingaan op het incident. 'Tijdens realityprogramma's registreren we het doen en laten van de kandidaten. Met de uitzending ervan geven wij geen beoordeling noch advies', verklaart vtm. (bron: HLN)
Wat denk jij? Reageer in het TV-Visie forum
Lees ook:
Kortrijk en Sint-Truiden genomineerd in 'Mijn Restaurant!'
Claudio uit 'Mijn Restaurant' riskeert juridische problemen na ontslag
'Mijn Restaurant': Sergio Herman maakt nominaties bekend
Nominatiekoorts en ontslagen in 'Mijn Restaurant'