Horeca-vakbond niet te spreken over ontslag in 'Mijn Restaurant'

woensdag 8 april 2009

Het spel zit op de wagen, de eerste grote 'Mijn Restaurant'-rel van dit seizoen bereikt zijn top. Eerder op de dag schreef TV-Visie al dat de scheldpartijen van de jonge kok Claudio nog een staartje kunnen krijgen. Nu laat ook de Antwerpse afdeling ABVV-Horval, die werknemers uit de horeca groepeert, van zich horen.

'


Wij kunnen niet aanvaarden dat horecamedewerkers op dergelijke wijze worden aangepakt. Een werknemer kan ontslagen worden op een fatsoenlijke manier als daar een reden toe is. Maar men zet deze niet aan de deur zoals dat gebeurde in de aflevering van 'Mijn Restaurant' van dinsdagavond', aldus ABVV-Horval.

De vakbond verwijst hiermee naar het incident waarbij ober Benjamin ontslagen werd door chef-kok Claudio van restaurant Dell'Anno in Kortrijk. Niet het ontslag op zich, maar wel de wijze waarop roept vragen op. Zo kreeg de kijker te zien hoe de ontslagen ober zijn rugzak moest openen om te laten zien of hij niets gestolen had. Eerder schreven we al dat professor arbeidsrecht Blanpain waarschuwde voor mogelijke juridische gevolgen.

'Sensatiezucht van de productiehuizen kan leiden tot dergelijke situaties, louter om de kijkcijfers', stelt ABVV-Horval.

Bij vtm wilt men niet ingaan op het incident. 'Tijdens realityprogramma's registreren we het doen en laten van de kandidaten. Met de uitzending ervan geven wij geen beoordeling noch advies', verklaart vtm. (bron: HLN)

Wat denk jij? Reageer in het TV-Visie forum
 


Lees ook:
Kortrijk en Sint-Truiden genomineerd in 'Mijn Restaurant!'
Claudio uit 'Mijn Restaurant' riskeert juridische problemen na ontslag
'Mijn Restaurant': Sergio Herman maakt nominaties bekend
Nominatiekoorts en ontslagen in 'Mijn Restaurant'
Herbekijk 'Mijn Restaurant'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers