Het najaar van Discovery Channel: Bartel van Riet en topreeksen

dinsdag 2 augustus 2016

Discovery Channel, d non-fictie mannenzender bij uitstek, is autoriteit op het gebied van alle onderwerpen die betrekking hebben op de wereld om ons heen. De zender lanceert in september een aantal nieuw programma's waaronder de comeback van Bartel van Riet.

 


 

 

'Street Outlaws'
Straatracen wordt steeds populairder en professioneler in Amerika en is niet meer slechts een lokale aangelegenheid. Tegenwoordig dagen ook steden elkaar uit om uit te maken wie de grootste snelheidsduivel van het land is. De racers van Oklahoma City behoren tot de beste van Amerika en willen dat graag blijven. Om de eer van de stad hoog te houden probeert lokale race-organisator Big Chief de beste straatracers van zijn stad te selecteren in de onderlinge wedstrijden. In het nieuwe seizoen van ‘Street Outlaws’ moeten ze het maximale uit hun auto en hun stuurkunsten halen om de beste te blijven.

Terug aan het front in Oklahoma City is de razendsnelle Sanoma van eigenaar Jackie Knox. Maar waar hij zijn auto vroeger uitleende aan snelle rijders, neemt Jackie dit keer zelf plaats achter het stuur en probeert zo op de lijst te komen door de nummer 10 uit te dagen. Ondertussen wordt Big Chief zelf uitgedaagd door Doc die zijn zinnen gezet heeft op de allerhoogste plek op de lijst. Hoewel Big Chiefs auto verre van gereed is, kan hij als organisator deze call out natuurlijk niet negeren.

'Street Outlaws', vanaf zaterdag 3 september om 22.50 uur op Discovery Channel.

'Salvage Hunters'
Antiekhandelaar Drew Pritchard gaat weer op jacht naar bijzondere items uit de geschiedenis van het Britse huisraad. In het nieuwe seizoen van ‘Salvage Hunters’ reist hij onder meer naar Schotland waar hij een bezoek brengt aan het prachtige Sorn Castle uit de 15e eeuw. De eigenaar renoveert zijn kasteel en wil daarom wel af van een deel van zijn inboedel, zoals enkele oude lampen uit jaren 20. Drews missie is om de lampen thuis in zijn werkplaats in Wales op te knappen en met winst te verkopen. Om dat bereiken, moet hij wel eerst scherp onderhandelen. Laat dat maar aan Drew over.

Op zijn rondreis gaat Drew ook langs bij een grote antiekwinkel in Edinburgh waar hij de kans krijgt om enkele oude meubels aan te schaffen. En als hij een uitnodiging krijgt van een brandkastenfabriek die gaat verhuizen, is Drew niet zozeer in een kluis geïnteresseerd als wel in de meubels die in de zaak gebruikt werden, zoals een oude industriële voorraadkast. Dwars door alle stof en beschadigingen heen ziet Drew de mooiste historische items en vooral goede handel voor zijn bedrijf.

'Salvage Hunters', vanaf zondag 11 september om 19.15 uur op Discovery Channel.


'Running Wild With Bear Grylls'
Survivalexpert Bear is een inspiratie voor velen met zijn ultieme survivaltechnieken. In een nieuwe reeks van ‘Running Wild With Bear Grylls’ neemt hij onervaren celebrities mee om te overleven in de wildernis. Bear wordt elke aflevering gekoppeld aan een beroemde acteur of tv-presentator met wie hij 48 uur lang moet doorbrengen in de wilde natuur. De celebrities, zoals Courtney Cox, Julianne Hough en Nick Jonas, zijn gewend in luxe te leven, maar mogen nu twee nachten op de grond slapen en eten wat ze in de natuur vinden. Daarnaast m0oeten ze kilometers lopen door dichte bossen, klimmen over steile rotsen en abseilen van hoge kliffen. Aan Bear de taak om ze hier heelhuids doorheen te loodsen.

'Running Wild With Bear Grylls', vanaf donderdag 22 september om 22.50 uur op Discovery Channel.

'De Barak van Bartel'
In de tuinen om ons heen staan de meest opmerkelijke schuurtjes en tuinhuizen. In Vlaanderen is dit een cultuur op zich. Het zijn ware paleisjes die het verdienen om aan de buitenwereld getoond te worden. Dat gebeurt in de nieuwe serie ‘De Barak van Bartel’. Presentator én landschapsarchitect Bartel van Riet gaat langs bij de fraaiste tuinhuizen van Vlaanderen en Nederland. Dit doet hij samen met niemand minder dan landschaps- en tuinarchitect Eef Coolen, art director en designer Jan Kriekels en architect Bart Lens. Samen onderzoeken ze hoe de tuinhuizen tot stand zijn gekomen, welk uniek verhaal ze herbergen en vooral wie de interessante eigenaars zijn. Met alle kennis die Bartel onderweg verzamelt, bouwt hij zijn eigen ultieme schuur: ‘De Barak van Bartel’.

In de vijfde en laatste aflevering wordt deze barak onthuld en wordt het allermooiste tuinhuis gekozen. Daarnaast bekroont Bartel samen met de kijker de meest unieke creatie tot ‘Barak van het jaar 2016’.

'De Barak van Bartel', vanaf vrijdag 23 september om 21.00 uur op Discovery Channel.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
DiscoveryChannel

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

In 2001 richt sportkledingproducent Nike in het Amerikaanse Beaverton, in de staat Oregon, het Nike Oregon Project op, een project om succesvolle Amerikaanse langeafstandslopers op te leiden. In 2019 wordt hoofdcoach Alberto Salazar beschuldigd van het aanzetten tot doping en wordt hij veroordeeld tot een schorsing van vier jaar. Dat betekent meteen het einde van het project.

Nike's Big Bet', om 20.30 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 19:00
  Het journaal
  20:02
  Het weer (avond)
 • 19:15
  Michael Palin: travels of a lifetime
  20:00
  Terzake
 • 19:45
  Zig & Sharko
  19:55
  Jij kan het
 • 19:45
  Het weer
  19:55
  De Kotmadam
 • 19:45
  De Pfaffs
  20:30
  Walking on Sunshine
 • 19:30
  Las Vegas
  20:30
  L.A.'s Finest
 • 19:30
  De Wegpolitie UK
  20:30
  Cliffhanger
 • 19:35
  Spirit: Samen Vrij
  19:55
  Maya!
 • 19:10
  Sturm der Liebe
  20:10
  America's Funniest Home Videos
 • 19:05
  Komen eten
  19:55
  De Redders
 • 19:50
  Zo Man Zo Vrouw
  20:30
  Meisje van plezier
 • 19:40
  Live PD: Police Patrol
  20:30
  Blue Bloods
 • 19:40
  Rizolli & Isles
  20:30
  Blueprint To The Heart
 • 19:35
  Het Weekmenu - reeks 2
  20:20
  10 Jaar NJAM! 10 vragen voor..
 • 15:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 19:00
  al-1-maar-hits
  20:00
  Een Uur Sorry Music
 • 19:53
  Simple diy
  20:09
  De tip
 • 19:00
  Deradicalisering - De Koepelzaal
  17:00
  De Koepelzaal
 • 19:30
  Play Sports Doc
  20:00
  ATP Washington & WTA San Jose
 • 19:45
  Call the Midwife: Xmas 2014
  21:00
  And then there were none
 • 19:45
  Desperate Housewives
  20:35
  The X-Files
 • 18:50
  NOS OS Tokio Vandaag
  20:00
  NOS Journaal
 • 19:45
  De wereld van de Chinezen
  20:40
  De slimste mens
 • 19:30
  De Diva in mij
  20:15
  Pride Test