Het najaar van Discovery Channel: Bartel van Riet en topreeksen

dinsdag 2 augustus 2016

Discovery Channel, dé non-fictie mannenzender bij uitstek, is autoriteit op het gebied van alle onderwerpen die betrekking hebben op de wereld om ons heen. De zender lanceert in september een aantal nieuw programma's waaronder de comeback van Bartel van Riet.

 


 

 

'Street Outlaws'
Straatracen wordt steeds populairder en professioneler in Amerika en is niet meer slechts een lokale aangelegenheid. Tegenwoordig dagen ook steden elkaar uit om uit te maken wie de grootste snelheidsduivel van het land is. De racers van Oklahoma City behoren tot de beste van Amerika en willen dat graag blijven. Om de eer van de stad hoog te houden probeert lokale race-organisator Big Chief de beste straatracers van zijn stad te selecteren in de onderlinge wedstrijden. In het nieuwe seizoen van ‘Street Outlaws’ moeten ze het maximale uit hun auto en hun stuurkunsten halen om de beste te blijven.

Terug aan het front in Oklahoma City is de razendsnelle Sanoma van eigenaar Jackie Knox. Maar waar hij zijn auto vroeger uitleende aan snelle rijders, neemt Jackie dit keer zelf plaats achter het stuur en probeert zo op de lijst te komen door de nummer 10 uit te dagen. Ondertussen wordt Big Chief zelf uitgedaagd door Doc die zijn zinnen gezet heeft op de allerhoogste plek op de lijst. Hoewel Big Chiefs auto verre van gereed is, kan hij als organisator deze call out natuurlijk niet negeren.

'Street Outlaws', vanaf zaterdag 3 september om 22.50 uur op Discovery Channel.

'Salvage Hunters'
Antiekhandelaar Drew Pritchard gaat weer op jacht naar bijzondere items uit de geschiedenis van het Britse huisraad. In het nieuwe seizoen van ‘Salvage Hunters’ reist hij onder meer naar Schotland waar hij een bezoek brengt aan het prachtige Sorn Castle uit de 15e eeuw. De eigenaar renoveert zijn kasteel en wil daarom wel af van een deel van zijn inboedel, zoals enkele oude lampen uit jaren 20. Drews missie is om de lampen thuis in zijn werkplaats in Wales op te knappen en met winst te verkopen. Om dat bereiken, moet hij wel eerst scherp onderhandelen. Laat dat maar aan Drew over.

Op zijn rondreis gaat Drew ook langs bij een grote antiekwinkel in Edinburgh waar hij de kans krijgt om enkele oude meubels aan te schaffen. En als hij een uitnodiging krijgt van een brandkastenfabriek die gaat verhuizen, is Drew niet zozeer in een kluis geïnteresseerd als wel in de meubels die in de zaak gebruikt werden, zoals een oude industriële voorraadkast. Dwars door alle stof en beschadigingen heen ziet Drew de mooiste historische items en vooral goede handel voor zijn bedrijf.

'Salvage Hunters', vanaf zondag 11 september om 19.15 uur op Discovery Channel.


'Running Wild With Bear Grylls'
Survivalexpert Bear is een inspiratie voor velen met zijn ultieme survivaltechnieken. In een nieuwe reeks van ‘Running Wild With Bear Grylls’ neemt hij onervaren celebrities mee om te overleven in de wildernis. Bear wordt elke aflevering gekoppeld aan een beroemde acteur of tv-presentator met wie hij 48 uur lang moet doorbrengen in de wilde natuur. De celebrities, zoals Courtney Cox, Julianne Hough en Nick Jonas, zijn gewend in luxe te leven, maar mogen nu twee nachten op de grond slapen en eten wat ze in de natuur vinden. Daarnaast m0oeten ze kilometers lopen door dichte bossen, klimmen over steile rotsen en abseilen van hoge kliffen. Aan Bear de taak om ze hier heelhuids doorheen te loodsen.

'Running Wild With Bear Grylls', vanaf donderdag 22 september om 22.50 uur op Discovery Channel.

'De Barak van Bartel'
In de tuinen om ons heen staan de meest opmerkelijke schuurtjes en tuinhuizen. In Vlaanderen is dit een cultuur op zich. Het zijn ware paleisjes die het verdienen om aan de buitenwereld getoond te worden. Dat gebeurt in de nieuwe serie ‘De Barak van Bartel’. Presentator én landschapsarchitect Bartel van Riet gaat langs bij de fraaiste tuinhuizen van Vlaanderen en Nederland. Dit doet hij samen met niemand minder dan landschaps- en tuinarchitect Eef Coolen, art director en designer Jan Kriekels en architect Bart Lens. Samen onderzoeken ze hoe de tuinhuizen tot stand zijn gekomen, welk uniek verhaal ze herbergen en vooral wie de interessante eigenaars zijn. Met alle kennis die Bartel onderweg verzamelt, bouwt hij zijn eigen ultieme schuur: ‘De Barak van Bartel’.

In de vijfde en laatste aflevering wordt deze barak onthuld en wordt het allermooiste tuinhuis gekozen. Daarnaast bekroont Bartel samen met de kijker de meest unieke creatie tot ‘Barak van het jaar 2016’.

'De Barak van Bartel', vanaf vrijdag 23 september om 21.00 uur op Discovery Channel.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
DiscoveryChannel

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Carl Hamilton keert terug naar Stockholm na een geheim CIA-programma in de VS op het moment dat de stad geteisterd wordt door terrorisme. Kristin en Birger van de Zweedse geheime dienst SÄPO jagen op de terroristen. In Rusland wordt een man vermoord die zijn vriendin Elena nog net weet te vertellen dat ze in Zweden op zoek moet naar een man, Norling genaamd. In Stockholm krijgt Hamilton een speciale rol naast zijn functie bij de CIA. Vanaf nu is hij officieel dubbelagent.

'Hamilton', om 20.35 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 10:00
  Winterbeelden
  11:30
  De week van Bruzz
 • 10:00
  Ketnet Junior
  12:55
  Sporza: Strade Bianche
 • 11:15
  Helden
  11:45
  De week van Karrewiet met VGT
 • 10:00
  Geen Uitzending
  12:00
  Suits
 • 10:00
  Geen uitzending
  13:30
  UK Open Darts
 • 11:10
  The Bold Type
  12:00
  Onderbreking
 • 00:40
  Geen Uitzending
  12:45
  Little Man
 • 11:15
  Dawn of the Croods
  11:35
  Wakandy
 • 11:00
  Joe
  15:30
  Onderbreking
 • 09:55
  Geen uitzending
  12:00
  Living Biblically
 • 11:05
  The Rookie
  11:50
  Geen uitzending
 • 11:00
  Zenderonderbreking
  11:55
  NCIS
 • 11:15
  KLAAR IN 20 minuten
  12:05
  De smaaktoerist
 • 11:00
  Trends Talk
  11:36
  Z-Weekoverzicht
 • 11:00
  al-1-maar-hits
  12:00
  Request
 • 11:11
  Zolder afwerken 2
  11:31
  Het zelfbouwhuis
 • 11:00
  De Koepelzaal
  18:00
  Het Gesprek - Wouter Beke
 • 11:10
  Tussen Kunst en Kitsch extra
  11:25
  We gaan het maken
 • 10:30
  Podium Witteman
  11:40
  Karim pakt zijn kans
 • 10:55
  Wat maak je Menu?
  11:20
  Teenage Boss