Het jaaroverzicht van TV-Visie: november 2011

vrijdag 30 december 2011

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2011 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag blikken we terug op november 2011!

November begon pijnlijk voor het vtm-reportagemagazine ‘Telefacts’. Een met veel poeha aangekondigde reportage moest uitgesteld worden om zogezegd technische problemen. De zender besloot de reportage naar een latere datum te verschuiven, maar dan nog was het niet zeker dat de beelden uitgezonden konden worden.


En november was sowieso de maand van vtm niet. Moederbedrijf VMMa kondigde een ingrijpende reorganisatie aan en een liveshow van ‘So You Think You Can Dance’ moest onderbroken worden door een hardnekkige stroompanne. En tegenvallende kijkcijfers dit jaar deden vtm besluiten om voorlopig geen nieuwe reeks meer te maken van ‘Mijn Restaurant!’

Nieuwe bazen nieuwe wetten. En dat zal Steph Goossens geweten hebben. Die was in november bijna zijn exclusiviteitscontract kwijt. En nog VT4-nieuws: de zender besloot om de stekker uit het eigen, weinig succesvolle, informatieblok te trekken. John de Mol, de nieuwe eigenaar van de SBS-zenders in Nederland, liet alvast weten graag met Woestijnvis te willen samenwerken.

Veel personeelsverloop bij de openbare omroep ook. Kris Hoflack stapte op als hoofdredacteur van de nieuwsdienst. Enkele dagen later kondigde een uitgeverij aan dat de man voor hen een tv-afdeling zou opstarten. Bijna gelijktijdig stelde de VRT haar nieuwe algemeen hoofdredacteur voor. En Greet De Keyser werd opzij geschoven in de VS en vervangen door…. de China-correspondent van de VRT. In de marge bereikte ons ook het bericht dat een belangrijke entertainmentproducer van de openbare omroep overstapte naar Eyeworks.

Bij vtm verruilde sportjournalist Peter Morren zijn job voor een nieuwe uitdaging bij Sporting Telenet.

Donkere wolken pakten zich ook samen boven het hoofd van Goedele Liekens. Haar blad Goedele bleek in gevaar. Slechts enkele dagen later kwam het verdicht: DE Goedele was niet meer. VRT werd ondertussen op de vingers getikt voor het publiceren van té uitgebreide voetbalverslagen op haar sportwebsite.

De VRT kondigde in november een revolutie aan in haar verkeersberichtgeving. Ondertussen verkocht het de Canvas-reeks ‘Zonde van de Zendtijd’ aan Nederland én won Panorama in datzelfde land een prestigieuze journalistieke prijs. In één adem maakte Eén ook bekend dat het Iris naar het Songfestival in Azerbeidjan zou sturen.

Tot slot nog enkele minder leuke berichten uit november: ‘Benidorm Bastard’ Gaston stierf, Martine Tanghe verdween per direct van het scherm door borstkanker en radiojournalist Mark Morren kwam onverwacht in een coma terecht.

Zaterdag: december 2011

Laat NU je stem horen in de TV-Visie Trofee 2011!

DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

De finale van 'Snackmasters' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

In deze finale neemt Piet Huysentruyt het op tegen Anne-Sophie Breysem die Loc Van Impe klopte in de eerste halve finale met de replica van de Manon-praline. Het wordt de ultieme kans voor Piet om revanche te nemen op Anne-Sophie tegen wie hij verloor met de Pringles-chips.

'Snackmasters', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers