Het Jaaroverzicht van TV-Visie: december 2008

woensdag 31 december 2008

2008 is een erg turbulent jaar geweest. De ene politieke crisis volgde de andere op. En ook economisch ging het niet bijster goed. Gelukkig zorgde de televisie én internet voor de nodige ontspanning. 2008 is goed geweest voor TV-Visie. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna voorbij is. Vandaag: december 2008.

O


p politiek vlak een op zijn minst turbulente maand te noemen, maar op televisioneel gebied eerder rustig. December is traditioneel de maand waarin allerlei eindejaarslijstjes en grote acties opduiken en dat is nu niet anders.

Voor de eindejaarslijstjes zorgt onze eigen TV-Visie  Trofee 2008. De genomineerden zullen begin januari bekend zijn. Op radio en tv zorgt de Studio Brussel-actie 'Music For Life' voor een groot solidariteitsgevoel in heel Vlaanderen. Warme radio voor het goede doel. De actie werd voor de derde keer op rij een succes.

Ook de laatste zekerheid in het leven werd de kop ingedrukt, want Balthazar Boma uit 'F.C. De Kampioenen' krijgt in het nieuwe seizoen een vaste vriendin. Ook werd aangekondigd dat er wat 'F.C. De Kampioenen' betreft nog lang niet aan stoppen werd gedacht.

De VRT schakelde in december ook over op groene stroom en zorgde voor opschudding door Bettina Geysen te weigeren voor 'Het Groot Dictee der Nederlandse Taal'. Scoren deed de VRT met kijkcijferkanonnen als 'De Pappenheimers', 'De Slimste Mens Ter Wereld' en de nieuwe fictiereeks 'De Smaak Van De Keyser.'

Na vorige maand te hebben moeten berichten over besparingen bij de VRT, bereikte ons in de laatste maand van het jaar nog het bericht dat er misschien ook ontslagen zouden vallen bij de Vlaamse Media Maatschappij. Nog een gerucht dat de ronde deed, was het mogelijke opstappen van Rob Vanoudenhoven bij vtm.

De talentenjacht 'X Factor' op vtm werd gewonnen door de bijna 40-jarige finalist Dirk.

Tot slot was er nog kritiek van de deelnemers aan realityseries van binnen– en buitenland. Zij voelden zich meer acteur dan deelnemer en wilden voor deze prestaties vergoed worden.

De voltallige redactie van TV-Visie wenst iedereen een prettig eindejaar en een wonderlijk 2009! Wij blijven alvast trouw op post voor je dagelijkse portie méér tv... !!!!

DOSSIER: Het TV-Visie Jaaroverzicht 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Taylor eist dat haar volledige huwelijk op de sociale media te zien zal zijn. Na een van haar agressieve zenuwinzinkingen begint haar bruidegom te twijfelen aan zijn keuze. Ook Sams huwelijk wordt een zootje wanneer haar bruidsmeisjes weglopen van het feest.

'Bridezillas', om 22.25 uur op Vitaya.

Dossiers