Goed Bekeken?!: 'Hole In The Wall' (VT4)

vrijdag 4 september 2009

VT4 had er veel poeha rond gemaakt deze zomer. Ht najaarsprogramma van 2009 zou vanuit Zaventem komen. Of vanuit Japan. Want dat is de origine van het format. En het opzet? Marginaal simpel! Zet een hoop BV's bij elkaar, deel ze op in 2 teams en laat ze door een figuur in een schuimrubberen muur springen. Lukt het niet, dan hopsakee, het zwembad in.

E


en journalist van Het Nieuwsblad schreef het vrijdag nog: 'De kans is groot dat u 'Hole In The Wall' gemist heeft.' Waarschijnlijk heeft hij wel gelijk, want het VT4-programma komt niet in de kijkcijfertabellen voor. Zlfs Roos Van Acker en assistent-in-zwembroek, Mister Belgium Personality 2009, Bram Demeyer kunnen de kijkers niet naar VT4 lokken.

'Hole In The Wall' is geen moeilijke televisie. Integendeel. 2 teams van BV's in een spannend pakje moeten door een aanstormende schuimrubberen muur springen. Daarvoor moeten ze zich wel in de vreemdste bochten wringen. Beentje omhoog, poep tegen mekaar, stapeltje maken op de grond, het hoort allemaal tot de mogelijkheden. Lukt het niet om door het gat te raken, dan volgt onvermijdelijk een duik in het zwembad. Lachen, gieren, brullen... Of dat zou toch moeten.

Gelukkig is er redder Bram die man en vrouw galant uit het zwembad heist wanneer het onvermijdelijke is gebeurd. Hoogtepunt van de avond? Deelnemer Dave Peters van MNM die 'goddelijke' Bram zelf het zwembad intrekt. 'No hard feelings', zei Peters achteraf. De afgunst in de stem van de ochtend-dj hebben we cht niet gehoord.

De teams in de eerste aflevering: het MNM-team met kapitein Peter Van de Veire, Dave Peters en Ann van Elsen en het Freddy-team met Freddy De Kerpel en twee stoeipoezen. Het clich... Maar goed, hoe natter de pakjes hoe strakker ze worden. En het was meteen duidelijk: bij de opnames was Ann Van Elsen al zwanger. Voor waarnemers was deze ontdekking waarschijnlijk ht hoogtepunt van de hele uitzending. Want meer was er cht niet te beleven.

Het is te begrijpen dat 'Hole In The Wall' een groot succes is in Azi. Daar lopen ze wild van Japanners en Chinezen die de zotste kuren uithalen en er zelf nog kunnen mee lachen ook. Maar toegeven, dit is niet Vlaams. Een Vlaming lacht hier niet mee. Dit is 'far beyond' onze cultuur. 'Hole In The Wall' is het zoveelste probeersel van VT4 dat niet kan scoren. En dat is jammer. Want Roos kn iets. Hopelijk zien we de 'schone blonde' snel terug in programma's die haar talent waard zijn. Maar laat ons dit dbacle alstublieft snel vergeten.

'Hole In The Wall', elke donderdag om 20.45 uur op VT4.


Lees ook:
VT4 start donderdag met 'Hole in the Wall' en 'De 40'
Bekende deelnemers van 'Hole In The Wall' bekend
Presentatrice van 'Hole In The Wall' (VT4) bekend!
VT4 haalt 'Hole in the Wall' naar Vlaanderen: publiek gezocht

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers