Goed bekeken?! 'Dancing On Ice'

dinsdag 29 augustus 2006

VTM gaf het afgelopen weekend het startschot van het nieuwe televisieseizoen. 'Dancing On Ice' was de eerste van een aantal veelbelovende nieuwkomers op het kleine scherm. Onze redactie kijkt mee en geeft ook deze keer weer zijn ongezouten mening...

D


it weekend naar de eerste afleveringen van Dancing on Ice gekeken. Na de talloze aankondigingen en advertenties, was ik toch wel benieuwd geraakt naar dit Britse succesformat. Voor wie het nog niet in de smiesen had (dat Hollands van Martijn Krabbé is besmettelijk…), de show op zaterdagavond is niet live. Of toch niet op VTM. Hij wordt live uitgezonden om 20u op RTL 4, en vervolgens een dik uur later, zo rond 21u15 uitgezonden op VTM. En het doorstralen van de show liep blijkbaar niet zonder moeilijkheden, want zaterdagavond hadden ze aan de medialaan af te rekenen met een technische storing. Het 'Even Geduld'-bordje moest worden bovengehaald (en het was niet de eerste keer deze zomer, ook tijdens het Mooiste Moment van wijlen Guido Depraetere was het prijs) en op de tonen van Natalia werd het geduld van het publiek op de proef gesteld.

Op zondagavond is de show wèl live, en dat moet ook, omdat dan de voting wordt afgesloten, en de twee 'verliezers' bekendgemaakt worden. Leuk trouwens dat er met punten gewerkt wordt, zodat de stem van 17 miljoen Nederlanders niet zwaarder weegt, dan die van de 6 miljoen Vlamingen. Alleen jammer dat het feit, dat sommige danscoaches moeten ondertiteld worden, het geheel een iets te weinig Vlaams sfeertje geeft.

Wat die voting trouwens betreft, verbaast het mij dat ze constant zowel de Vlaamse als Nederlandse telefoonnummers tonen. Gezien het feit dat het op zaterdag niet volledig live is op VTM, is het een koud kunstje om de pancartes met de Nederlandse telefoonnummers te vervangen door exemplaren met de Vlaamse telefoonnummers. Want beiden op het scherm houden, verhoogt alleen maar de verwarring.

Bij Eurosong lukt dat ieder jaar erg aardig, ervoor zorgen dat enkel de voor ons belangrijke nummers in beeld zijn. Dan moet dat voor deze voor het overige erg verzorgde show toch ook lukken?

Nieuwe TV-Visie Poll: Wat wordt de topper van het najaar?

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patiënt van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarrière.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers