Geen VRT-mensen in 'De Slimste Mens' op VT4

maandag 4 juni 2012

Sandra De Preter, gedelegeerd bestuurder van de VRT, wil niet dat bekende schermgezichten van haar bedrijf dit jaar deelnemen aan 'De Slimste Mens' op VT4. Ze zei dat dit weekend in De Standaard. 'De Slimste Mens' was jarenlang een succesprogramma op Eťn en is nu met productiehuis Woestijnvis mee verhuisd naar het nieuwe VT4.

De Preter zegt dat VRT-mensen doorgaans wel mogen meewerken aan programma's van vtm en VT4, maar dat ze voor 'De Slimste Mens' toch een uitzondering maakt. 'Het zou niet fijn zijn om je eigen ploeg te motiveren om goede programma's te maken en tegelijk collega's te laten deelnemen aan voormalige VRT-programma's op een andere zender. Dit is geen vergeldingsactie, het gaat om respect voor onze eigen programmamakers', zo verdedigt de CEO van de VRT haar beslissing in De Standaard.


Bron: standaard.be

DOSSIER: Op weg naar een nieuw VT4

volledig dossier
VT4

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers