Geen VRT-mensen in 'De Slimste Mens' op VT4

maandag 4 juni 2012

Sandra De Preter, gedelegeerd bestuurder van de VRT, wil niet dat bekende schermgezichten van haar bedrijf dit jaar deelnemen aan 'De Slimste Mens' op VT4. Ze zei dat dit weekend in De Standaard. 'De Slimste Mens' was jarenlang een succesprogramma op En en is nu met productiehuis Woestijnvis mee verhuisd naar het nieuwe VT4.

De Preter zegt dat VRT-mensen doorgaans wel mogen meewerken aan programma's van vtm en VT4, maar dat ze voor 'De Slimste Mens' toch een uitzondering maakt. 'Het zou niet fijn zijn om je eigen ploeg te motiveren om goede programma's te maken en tegelijk collega's te laten deelnemen aan voormalige VRT-programma's op een andere zender. Dit is geen vergeldingsactie, het gaat om respect voor onze eigen programmamakers', zo verdedigt de CEO van de VRT haar beslissing in De Standaard.


Bron: standaard.be

DOSSIER: Op weg naar een nieuw VT4

volledig dossier
VT4

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers