Geen Marcel Vanthilt bij 'Eurosong For Kids'

zaterdag 12 augustus 2006

Marcel Vanthilt, die in de voorbije Eurosong en Eurosong for Kids-edities steeds van de partij was als vakjury-lid, zal er in september niet bij zijn wanneer de Vlaamse inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival wordt gekozen.

'De

VRT heeft mij opnieuw gepolst' aldus Marcel. 'Ik heb echter beslist om dit aan mij voorbij te laten gaan. De voorbije maanden is er heel veel geweest rond het Eurosonggebeuren met het Jurnior Songfestival in Hasselt en Eurosong 2006. Het leek me dan ook beter om dit nu even niet meer te doen. Naar de toekomst toe sluit ik niets uit!

Eurosong daarentegen is een ander verhaal. Voor de vierde opeenvolgende keer kon het winnende lied van Eurosong geen potten breken op het Songfestival. Daarom wordt de selectieprocedure door een steeds groter aantal mensen in vraag gesteld. Stoppen met Eurosong dan maar? Neen, vindt Van Thilt. 'Uiteraard moet Belgi blijven deelnemen aan het Songfestival! Ik blijf erbij als je nu nog naar Sister van Sergio & the Ladies luistert, dat dit een goed lied is voor het festival. Het feit dat we opnieuw niet het gewenste resultaat hebben gehaald mag geen reden zijn om de Eurosongselecties af te schaffen. Het betekent namelijk telkens een nieuwe impuls voor de platenindustrie.'

Deelname Marcel Vanthilt aan Eurosong 2008?
'Over welke inzending we dan in 2008 moeten brengen heb ik het raden naar, want ook Xandee en Kate Ryan waren in hun genre echt wel goed! Misschien moeten we opnieuw proberen om groepen zoals Hooverphonic of Praga Khan in het Eurosongverhaal op te nemen, alhoewel dit zeker niet evident zal zijn.' Wanneer we polsen naar een mogelijke interesse van Marcel om zelf op het Songfestivalpodium te staan antwoord hij: 'Misschien ga ik dat nog wel eens overwegen ja, de vraag is natuurlijk met welk lied je nu nog het beste naar het festival gaat. Het moet heel hard opvallend. Misschien ga ik wel met een productie van Praga Khan en een solostuk van Thoots Thielemans!' (lacht).

Kate Ryan te gast bij Eurosong for Kids!
Marcel zien we dus niet tijdens Eurosong for Kids in september, maar wie we wel mogen verwachten is Kate Ryan. Zij zal te gast zijn in de introductieshow van 10 september. De twee halve finales zijn voorzien voor 17 en 24 september. De grote finale volgt op zondag 1 oktober.
 
Lees ook :
De kandidaten voor 'Eurosng For Kids' op En
'Eurosong For Kids' met Jelle en Ilse
 
Bron : Eurosong.be

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers