'Fata Morgana': Windkracht 10 in Koksijde

zondag 27 augustus 2006

Acteurs Kevin Janssens en Ludo Busschots schitteren binnenkort in de film 'Windkracht 10-Koksijde Rescue'. Daarom dagen zij de inwoners van Koksijde, dat het decor vormt voor deze nieuwe film, als laatste van het seizoen 'Fata Morgana' op En uit.

<


STRONG>Sterren
STER 1: organiseer de grootste reanimatiecursus ooit. Het record staat nu op 2121 leerlingen.
STER 2: Organiseer een Ticker-Tape-parade voor minstens 100 mensen uit alle Fata Morgana afleveringen van dit seizoen.
STER 3: Laat 500 kikvorsmannen tegelijkertijd uit het water komen
STER 4: Zorg voor een indrukwekkende, swingende demonstratie van hulpdiensten: brandweer, politie, Rode Kruis, redders, etc.
STER 5: Vorm met minstens 3000 mensen een levende boodschap in woorden op het zand.

Meer info
Ster 1: Iedereen zou ooit een reanimatiecursus moeten gevolgd hebben. Het voorlopig record staat op 2121 leerlingen. Zullen de inwoners van Koksijde dit record kunnen breken?
Ster 2: De term, Ticker-Tape-parade, ontstond in New York City na een spontaan feest op 29 oktober 1886 tijdens de toewijding van het vrijheidsbeeld.  Ticker-tape parades zijn geen jaarlijkse gebeurtenissen, maar ze worden gereserveerd voor speciale, triomfantelijke gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld de terugkeer van Theodore Roosevelt uit zijn safari in Afrika. Nu worden ze vooral georganiseerd bij ruimtevaart-triomfen, militaire huldigingen en sportkampioenen.
Ster 3: De inwoners van Koksijde moeten 500 kikvorsmannen uit het water laten komen. Kikvorsman is eigenlijk al een eeuwenoud beroep. Al in 40 voor Christus zou er sprake zijn van kikvorsmannen. Het meest typerende aan kikvorsmannen zijn ongetwijfeld hun zwemvliezen. Zij zullen zaterdag vanuit de zee naar het podium moeten "waggelen".
Ster 4: Bij reddingsdiensten denken wij aan politie, brandweer, rode kruis, levenskruis, MUG, leger, zeevaartpolitie, redders, enz
Ster 5: De sleutelfiguur uit Koksijde moet maar liefst 3000 mensen verzamelen om een levende boodschap te vormen. Welke boodschap dat wordt, mag de sleutelfiguur zelf kiezen.

De gemeente Koksijde
Koksijde is een plaats en gemeente in de provincie West-Vlaanderen aan de Vlaamse Westkust. De gemeente telt bijna 21.000 inwoners en is 43,96 km groot.

Koksijde staat o.a. bekend voor de Hoge Blekker, de site Ten Duinen en natuurlijk omwille van de aanwezigheid van het 40e helikoptersmaldeel 'Search and Rescue'.

Een van deelgemeenten van Koksijde, Oostduinkerke, staat bekend om de traditionele garnalenvangst met paarden. Dit is nog de enige plaats ter wereld waar er nog op garnalen wordt gevist met paarden. Je kan in Oostkduinkerke zelfs een bezoekje brengen aan het nationaal visserijmuseum. Andere deelgemeentes zijn Sint-Idesbald en Wulpen.

Meer info op www.koksijde.be

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers