'Fata Morgana': Landen is 3-sterren gemeente

zondag 16 juli 2006

Evy Gruyaert probeerde met haar programma 'Vlaanderen Sportland' de Vlamingen op het sportieve been te krijgen. Het was dan ook niet onlogisch dat zich dat nu uitte in vijf 'Fata Morgana'opdrachten voor de gemeente Landen. Jammer genoeg deed de gemeente het niet zo goed als hun voorganger Wuustwezel, Landen verdiende 3 sterren.

O


m een eerste ster te kunnen verdienen moesten de inwoners voor een sportief avonturenparcours zorgen, het parcours moest minstens twintig indrukwekkende hindernissen tellen. Een superaerobicsessie voor 12.000 mensen mocht niet ontbreken. Niet alleen sporten is gezond, maar ook fruit is nodig om gezond te blijven. Daarom moesten de inwoners iedereen van een gezonde portie fruitsla voorzien. Een reusachtige klimmuur moest ervoor zorgen dat Landen niet alleen de voorbije week sportief was, maar dat ook de rest van de zomer zal zijn. Tot slot moest er een tour rond de aarde gedaan worden op exact 50 loopbanden. Die tour bedraagt ongeveer 40.000 kilometer!

De eerste ster werd zonder veel problemen binnengehaald. Het avonturenparcours telde niet 20 maar zelfs 23 hindernissen waardoor Landen de eerste ster in handen kreeg. Ook de tweede ster vormde geen enkel probleem. Iedereen werd van een verse portie fruitsla voorzien. Om op 50 loopbanden 40.000 kilometer te lopen is er heel veel tijd n energie nodig. Spijtig genoeg werden er slechts 28.886, 27 kilometer afgelegd, met deze opdracht werd dus geen ster verdiend. De vierde opdracht verliep wel van een leien dakje. Landen heeft er 2 grote klimmuren bij, een van 45 meter en een van 15 meter. Maar bij de laatste opdracht ging het weer mis. 12.000 mensen moesten aanwezig zijn om deel te nemen aan de aerobicsessie, maar er waren er slechts 9.622. Landen verdiende dus drie sterren!

Volgende week daagt Martine Prenen de gemeente Oostkamp uit. Martine wil een stukje Itali in Oostkamp zien en daarvoor moeten de inwoners zorgen voor een zwoele, zomerse modeshow met 100 echte Italiaanse bella donna's en 20 belli ragazzi. 500 Vespa's in Italian style moeten door de straten rijden. Er moet een levende vlag gemaakt worden die bestaat uit minstens 4.000 mensen. De Italiaanse opera mag in Oostkamp zeker niet ontbreken. De opera moet een massascne uit Nabucco bevatten. Tot slot moet iedereen een gratis gelato met origineel 'Fata Morgana' smaakje krijgen. 
 
Bron: En

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Mij Overkomt Het Niet' (foto: Eén - © VRT 2019)

De scouts van Izegem zijn op kamp aan het meer van Btgenbach, wanneer plots de 15-jarige Sebastiaan verdwijnt. Terwijl de Cel Vermiste Personen op zoek gaat naar de jongen, beginnen zijn ouders aan een lange terugrit uit Spanje. Voor de leiding is het bang afwachten: vinden ze Sebastiaan terug, en hoe zullen zijn ouders reageren?

'Mij Overkomt Het Niet', om 20.40 uur op En.

Dossiers