'Fata Morgana' (En): Peer is 4 sterren gemeente

zondag 11 juni 2006

Sergio en Geena Lisa zijn terug met het populaire programma 'Fata Morgana' op En. Dat hebben ze geweten in Peer. Een hele week lang stond Peer in rep en roer om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Bart Peeters was de gast van dienst en kwam controleren of de gemeente de vijf sterren wel verdiende. Spijtig genoeg kon de gemeente Peer maar vier van de vijf sterren in de wacht slepen.

D


e opdrachten stonden in het teken van 'het Oosten'. Er werden acht inwoners uit Peer gezocht die in totaal vijf opdracht kregen toegewezen. Zo moest er een draken- en leeuwenoptocht met minstens 50 kleurrijke beesten georganiseerd worden, moesten er 500 dames in traditionele oosterse klederdracht rondlopen, moest een pagode van minstens 15 meter hoog gebouwd worden, en natuurlijk mocht een demonstratie en initiatie van verschillende oosterse gevechtssporten voor 10.000 mensen niet ontbreken. Om het geheel af te sluiten moest er een Chinees siervuurwerk zijn met glinsters, sterren en linten, dit alles in Chinees rood.

De eerste drie opdrachten kregen een ster maar bij de vierde opdracht ging het iets minder goed. De opdracht bestond erin om voor minstens 10.000 mensen een initiatie oosterse gevechtssporten te geven. Er waren wel vijf verschillende initiaties maar er waren spijtig genoeg net geen 10.000 mensen. Peer sloot af met een spetterend vuurwerk en kon daarmee een vierde en laatste ster in de wacht slepen.

Volgende week daagt Fred Deburghgraeve de gemeente Wervik uit en er zal veel water aan te pas komen. De opdracht bestaat erin om op vijf dagen tijd 200 mensen, groot en klein, te leren zwemmen. Er moet een waterspektakel gemaakt worden met zingende fonteinen en dansende waternimfen. Er moet een watergevecht met minstens 5.000 mensen plaatsvinden. 100 deelnemers moeten over water lopen, van de ene kant van de rivier naar de andere. En tot slot moet Wervik de hoogste waterval van Belgi hebben. Wie benieuwd is naar de afloop hiervan moet volgende week zondag zeker naar 'Fata Morgana' op En kijken.

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chicago Med' - Will Halstead (foto: VTM - © DPG Media 2020)

April is gewond geraakt bij een schietpartij voor de ingang van het ziekenhuis. Natalie moet een keizersnede uitvoeren op een pas overleden vrouw. Will keert terug naar Chicago. Connor en Ava wonen samen een gala-avond bij om de opening van het nieuwe operatiekwartier te vieren.

'Chicago Med', om 22.30 uur op VTM.

Dossiers