'Fata Morgana': De volksvergadering

woensdag 18 juli 2007

Zondagavond gaf zangeres Kate Ryan de opdracht aan Bornem om de nationale feestdag in Bornem te vieren, compleet met taferelen van zo'n kleine 200 jaar geleden. Sinds de opdracht gegeven werd is het hele dorp in de ban van 'Fata Morgana'.

Zate

rdag 21 juli wordt de Belgische nationale feestdag gevierd, we herdenken dan de onafhankelijkheid van België. Kate Ryan wil terug naar de tijd dat België onafhankelijk werd, daarom gaf ze volgende opdrachten aan Bornem:

- zorg voor een nabootsing van 10 taferelen uit de tijd van toen
- geef de 'Bornemse Gazet' anno 1831 uit en dat op 1.000 exemplaren
- bouw een replica van de eerste stoomtrein die in België reed
- geef aan het hele publiek wafels die gebakken werden op ambachtelijke wijze
- zorg voor minstens 500 vlaggen van steden en gemeenten en maak er een schouwspel van

Het begint steeds beter door te dringen tot de sleutelfiguren dat ze nog maar twee dagen hebben om alles in orde te brengen. De komende dagen zullen er nog vlaggen verzameld moeten worden, er zijn ingrediënten voor de wafels nodig, er moeten teksten in het oud-Nederlands geschreven worden zodat alles letter per letter gezet kan worden bij de drukker en er zijn nog acteurs nodig die de taferelen van toen willen naspelen.

Zaterdagnamiddag om 13.00 uur zullen de opnames beginnen, de inwoners van Bornem zijn er klaar voor.

DOSSIER: Fata Morgana 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hélène vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op Eén.

Dossiers