'Fata Morgana': 5 sterren voor Grimbergen

zondag 26 augustus 2007

Studio Brussel-presentator, Peter Van de Veire, heeft altijd al iets gehad met Wenen en klassieke muziek. Hij daagde de inwoners van Grimbergen dan ook met plezier uit om al walsend vijf sterren te verdienen, wat hen bovendien ook lukte.

De v

ijf sterren voor Grimbergen zouden pas binnen zijn als ze slaagden voor de vijf moeilijke opdrachten. De inwoners moesten zorgen voor 100 dames in een hoepelrok die met een gepaste partner de Weense wals dansten. Het hele publiek moest getrakteerd worden op échte Sachertorte. Er moest ook een Grimbergse variant samengesteld worden van de wereldberoemde Wiener Sängerknaben, ze moesten bovendien ook optreden voor 10.000 mensen. 15 Lippizaners moesten een show geven waar de Spaanse rijschool van Wenen jaloers op zou zijn en tot slot moest er een Studio Brussel-versie van Mozart zijn Zauberflöte gemaakt worden.

De inwoners van Grimbergen hadden hun handen meer dan vol met deze moeilijke opdrachten. Er werd een week lang gezweet en gezwoegd zodat er zaterdag een echt spektakel op het programma zou staan. Om alvast goed van start te gaan kwamen Peter Van de Veire en Geena Lisa met het vliegtuig aan.

Na zijn aankomst werd Peter meteen overweldigd door een spetterend optreden met beatboxers, gitaren, violen, vuurwerk… Peter vond de Studio Brussel versie van Mozart zijn Zauberflöte meer dan geslaagd en deelde de eerste ster uit. Sleutelfiguur Kathleen moest voor 100 Wiener Sängerknaben zorgen én een publiek van minstens 10.000 mensen. Kathleen schreef een eigen tekst en meer dan 10.000 toeschouwers genoten van het zelfgemaakte lied. De tweede ster was meteen een feit. Ook een culinaire opdracht mocht niet ontbreken en dat heeft sleutelfiguur Jelle geweten want hij moest voor 10.000 mensen Sachertorte bakken. Iedereen smulde dat het een lieve lust was en Peter reikte de derde ster uit. Nadien stonden er meer dan 100 koppels te popelen om te walsen, de dames in authentieke klederdracht. De koppels gaven het beste van zichzelf en dat verdiende een vierde ster. Waar vind je nog 15 Lippizaners? Dat vroeg sleutelfiguur Philip zich een hele week af maar hij vond er uiteindelijk maar liefst 23. Dat is een hele prestatie want in België leven er maar 150 Lippizaners. De paarden toonden hun kunstjes en Peter was helemaal tevreden, hij reikte de vijfde ster uit.

Grimbergen is vanaf nu een gemeente met vijf welverdiende sterren.

Volgende week is de stad Mechelen aan de beurt. Jeroen de Pauw, beter bekend als de '1000 zonnen en garnalen'-kok, daagt de stad uit om een groot feest te organiseren.

DOSSIER: Fata Morgana 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Temptation Island 2020' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2020)

Tijdens de twee weken die ze apart hebben doorgebracht, hebben de koppels ruim de tijd gehad om hun relatie vanop een afstand te bekijken en conclusies te trekken. De dreamdate was de ultieme kans voor de verleiders om hun prooi te strikken. Vandaag worden de koppels herenigd met hun partner tijdens het laatste kampvuur. Een confrontatie waar iedereen vol spanning naar uitkijkt.

'Temptation Island', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers