'Fata Morgana': 5 sterren voor Aalst

zondag 24 juni 2007

De stad Aalst kreeg de afgelopen week de kans om vijf sterren te verdienen. Marc Tijsmans was diegene die de inwoners uitdaagde om van Aalst een soapcity te maken. Voor de vijf sleutelfiguren was het niet gemakkelijk maar ze slaagden er toch in om 5 sterren te versieren.

Je s

tad omtoveren in een zeepstad is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De inwoners moesten dan ook alles uit de kast halen om aan de wensen van Marc Tijsmans te voldoen. Alle middelen waren goed om Aalst te laten schuimen.

De vijf sleutelfiguren moesten zorgen voor de langste zeepglijbaan ter wereld, een zeepkistenrace met 20 originele voertuigen, een uniek zeeplied dat begeleid werd door 100 wasborden, een hemel vol zeepbellen waar minstens 5.000 mensen aan meededen en tot slot een waslijn van 2.500 meter lang, vol kledingstukken die met de hand en bruine zeep gewassen werden.

Werkelijk alles werd gedaan om de sterren binnen te halen. Zo was er een koppel dat hun reis naar Milaan annuleerde om erop toe te zien dat bijna 12.000 mensen voor een hemel van zeepbellen zorgden. Daarnaast zorgde Aalst ook voor een waslijn van meer dan 3.000 km lang, een zeepglijbaan van 110 meter, een zelf bedacht liedje dat begeleid werd door 116 wasborden en een zeepkistenrace met 20 originele voertuigen. Aalst is vanaf nu dus stad met vijf sterren.

Volgende week wordt Roeselare uitgedaagd door Tom Coninckx. De inwoners moeten ervoor zorgen dat Roeselare helemaal in de ban is van de Tour de France.

DOSSIER: Fata Morgana 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers