'Familie'-bier 'Gust' vanaf maart te proeven

donderdag 28 januari 2016

Wat maanden geleden begon als een zot idee, wordt op vrijdag 29 januari concreet: Niko Schuurmans (Jo Hens) opent de deuren van zijn eigen brouwerij.

Samen met zijn grote liefde Mieke (Caroline Maes) begint hij in 'Familie' aan een nieuw hoofdstuk en brengt hij de blonde Gust op de markt.


En zoals dat wel vaker het geval is, gaan fictie en realiteit ook deze keer hand in hand. Gust verschijnt vanaf maart 2016 ook echt in de rekken om door iedereen geproefd te worden.

'De kleur zit goed, het bier is fris en helder, heeft een mooie parel, een goeie volle geur', doet Niko de 'Familie'-kijker vanavond al watertanden. Niets lijkt de grote opening en proeverij op vrijdag 29 januari dus nog in de weg te staan. Het bier dat Niko en Mieke hun genodigden daar voorschotelen kan de kijker dit voorjaar ook zelf proeven. In maart wordt Gust gelanceerd in de reeks en op hetzelfde moment zullen de flessen van 33cl en 75cl exclusief bij Delhaize te koop zijn. Gust is een sterk blond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,8%. De beste mout en zorgvuldig uitgekozen hopsoorten, geven het een heel eigen aroma.

Met de opening van zijn eigen brouwerij ziet het Familie-personage Niko een kinderdroom uitkomen. Die droom begon eind 2015 toen zijn oog viel op een verlaten brouwerij, waar hij kennismaakte met de voormalige brouwerij-eigenaar Gust (Door Van Boeckel). De twee bereidden de heropening van de brouwerij tot in de puntjes voor, tot het noodlot enkele dagen geleden toesloeg en Gust overleed aan een hartaanval. Niko komt er dus alleen voor te staan, samen met Mieke, die in de brouwerij een B&B zal openen. Wordt de brouwerij een succesverhaal voor hen? En kan hun relatie het nieuwe leven aan?

vtmfamilie

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficiënter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers