'Eurosong For Kids' met Jelle en Ilse

zaterdag 12 augustus 2006

"Eurosong for kids is gn staatszaak." Dat zei producer Ludo Porrez tijdens de persvoorstelling van de nieuwe editie van de Vlaamse voorronde voor het Junior ESF. Desalniettemin wordt Eurosong for Kids (EFK) een belangrijk wapen in de strijd om de kijkcijfers.

E


n en Ketnet gaan die strijd broederlijk aan met de commercile concullega's. Voor EFK betekent dat een rits programma's en zelfs een heruitzending van de live-shows op Ketnet elke woensdagnamiddag.

"De collega's presenteren ijskoude uitschuivers van would be-dansers, maar wij verrtrekken van het warme, authentieke verhaal van de kinderen die deelnemen aan Eurosong for Kids." Dat ze aan de Reyerslaan op scherp staat voor een nieuwe slag om de kijkcijfers met de Medialaan mag blijken uit de inleidende zin tijdens de persvoorstelling van Eurosong for Kids 2006 in Blankenberge.

Toch benadrukte producer Ludo Porrez dat EFK gn staatszaak is. "Om de druk voor de kinderen niet nodeloos op te voeren en mede door het ontgoochelende resultaat van Kate Ryan in Athene", gaf hij ootmoedig toe in een uitgebreid interview dat weldra op deze site te beluisteren zal zijn.

Ketnet kiest voor emo-tv!
Voor EFK 2006 slaat En traditiegetrouw de handen in elkaar met Ketnet. Dit jaar brengt de jongerenzender uitvoerig verslag uit van de belevenissen van de Eurosong-kids. De nadruk in de programma's ligt op het in beeld brengen van de emoties van de kinderen. "Ook op Ketnet houden we niet van fake, maar van echte emotie", liet Jan Seghers van het jongerenkanaal weten. Wie het schoentje past...

Vanaf 11 augustus worden de kandidaten van EFK 2006 dagelijks voorgesteld in de wrap van Ketnet.

Vanaf 4 september zijn er elke weekdag om 18.00 uur repo's over de zomerkampen. Het weekoverzicht volgt elke zaterdag om 17.45uur en zondag om 10.45 uur.

Opmerkelijk is dat de liveshows van EFK telkens worden heruitgezonden op woensdag om 14u.

Wie wordt muzikale gast tijdens finale?
Die grote liveshows worden op En uitgezonden op 10, 17 en 24 september vanuit studio 5 aan de Reyerslaan. De finale volgt op zondag 1 oktober vanuit de Grenslandhallen in Hasselt.

De startshow van 10 september wordt uitgezonden op 10 september om 20.20 uur en duurt 65 minuten.

De eerste halve finale van 17 september start om 20.25uur. Deel 2 om 22.20 uur. Idem dito voor de tweede halve finale van 24 september. Tijdens deze halve finales zal geen muzikale intervalact worden voorzien.

Deel 1 van de finale op 1 oktober start om 19.55 uur. Deel 2 om 21.55 uur. Hier zal wl een ronkende naam opkomen als intervalact. Wie dat wordt staat momenteel nog niet vast.

'Promotie' voor Jelle
Ilse Van Hoecke wordt intussen een vaste waarde voor de presentatie van Eurosong for Kids. Zij werd al aan diverse mannen gekoppeld voor de presentatie, maar dit jaar krijgt ze voor het eerst assistentie van een man die een stuk jonger is dan zij. Jelle Cleymans nam vorig jaar nog de gesprekjes in de green room voor zijn rekening, maar krijgt nu 'promotie' tot volwaardige co-presentator. Hoe Ilse en Jelle de nieuwe EFK-lichting inschatten kan je weldra beluisteren in een interview met de presentatoren.

Single als verjaardagscadeau
Vooraleer de jonge kandidaatjes het EFK-podium worden opgestuurd, mogen ze al wat podiumgewenning opdoen elders. Vandaag worden de jongelui verwacht tijdens Radio 2 Zomerhit op het strand van Sint-Laureins in Westende om hun gezamenlijke single Jong en eigenwijs voor te stellen. En op 15 augustus staan ze op het podum tijdens de Ketnet- en Libelle-zomerdagen in Bokrijk. Weldra stellen we de tien kandidaten overigens uitgebreid voor.

De single Jong en eigenwijs zal op 22 augustus in de winkels liggen. 'Een mooie dag', vond componist en mede-vertolker Gene Thomas. De man viert die dag namelijk zijn verjaardag. Een zelfgemaakte single cadeau als verjaardagsgeschenk, 't is eens wat anders!

Lees ook :

De kandidaten voor 'Eurosng For Kids' op En

Bron : Eurosong.be

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers