En dit najaar met verrassende nieuwelingen en vertrouwde toppers

dinsdag 9 augustus 2016

En komt dit najaar sterk uit de hoek met een heleboel nieuwe programma's en nieuwe seizoenen van gevestigde waarden. Zo presenteert Tom Lenaerts het tweede seizoen van het gesmaakte 'Kalmte kan u Redden', lost Koen De Bouw politiezaken op als die vreemde Professor T., en graaft Eric Goens weer in de ziel van negen bekende Vlamingen in 'Het Huis'.

Nieuw zijn 'Het Goeie Leven, waarin Wim Lybaert met zes duo’s kweekt en kookt, de realityreeks 'Spoed 24/7', die ons een blik achter de schermen van de spoedgevallendienst van het UZ Leuven gunt, en 'Buurman, wat doet u nu?' met Cath Luyten. Daarnaast nemen Freek Braeckman en Julie Van den Steen in 'Truken van de Foor' ons dagelijks gedrag onder de loep, en brengt Eén de verrassende show 'Sorry Voor Alles' met Adriaan Van den Hoof.

Een geslaagd televisieseizoen
Eén heeft een geslaagd televisieseizoen achter de rug met enkele nieuwe titels die meteen op een groot en trouw publiek konden rekenen. Zo waren er succesvolle seizoenen van 'Over Eten', 'De Noodcentrale', en straffe fictie met 'Den Elfde van den Elfde'. Ook nieuwe seizoenen van eerder gewaardeerde reeksen als 'Via Annemie' en 'Eigen Kweek' hadden succes.

Het bereik van Eén lag hoog: van september 2015 tot en met juni 2016 keken per week gemiddeld 4.6 miljoen naar de zender. Dat de Vlaming graag afstemt op de Eén-programma’s, uit zich ook in het stijgende marktaandeel. Dat ging van 33.1 in primetime voor de periode september-juni 2014-2015, naar 35.0 voor de periode september-juni 2015-2016. De zender staat sterk: hij kan nog steeds de vruchten plukken van het aangepaste programmaschema dat beter inspeelt op het bioritme van de kijkers, en van verfrissende nieuwkomers die geapprecieerd werden door de Vlaming.


Unieke rol: Eén staat in het nu
Eén staat in het nu en speelt zo binnen het huidige medialandschap een unieke rol; een rol die de zender ook de komende maanden wil waarmaken. De zender wil maximaal connecteren met de Vlaming en waar die mee bezig is. Dat doet Eén met verschillende programma’s die snel inspelen op de actualiteit zoals Iedereen beroemd, Van Gils & gasten, en Molenbeek. De zender is hierdoor steeds aanwezig op momenten die ertoe doen. Eén speelt ook een verbindende rol bij grote sport- of muziekevenementen die mensen samenbrengen, zoals het EK voetbal of het Eurovisiesongfestival, telkens met omkadering, of met het mooie 'Mijn straat' in 'Iedereen Beroemd'. Tot slot wil Eén met de kijker connecteren door programma’s te maken waar de Vlaming mee bezig is en waar hij iets van kan opsteken, zoals 'Voor hetzelfde geld', 'Over eten', en 'Ten oorlog'.

Dat wil Eén steeds doen op een verrassende manier: programma’s brengen die prikkelen en druk besproken worden. Dit najaar gaat Eén daarin nog een stap verder met verrassende nieuwe titels als 'Sorry voor alles' met Adriaan Van den Hoof en 'Truken van de foor' met Freek Braeckman en Julie Van den Steen.

Eén online: vernieuwde Eén-website
De kijker beleeft Eén en zijn programma’s ook online via verschillende platformen. Het voorbije jaar heeft de zender hierin grote stappen gezet, en ook dit najaar blijft Eén werken aan zijn digitale rol. Zo lanceert 'Dagelijkse kost' in september een aparte site waarop allerlei recepten makkelijk zijn op te zoeken, handige stap-voor-stap foto’s te vinden zijn, boodschappenlijstjes klaarstaan, en Jeroen verschillende kooktechnieken op een bevattelijke manier uitlegt.

De website één.be ondergaat een metamorfose waardoor kijkers en surfers nog gemakkelijker het programma-aanbod kunnen verkennen, de strafste videofragmenten kunnen (her)bekijken, kunnen genieten van exclusieve content en boeiende verhalen, en extra informatie over Eén kunnen terugvinden. En natuurlijk is de nieuwe site ook helemaal compatibel met mobiele toestellen.
Het najaar van Eén

Ook dit najaar wil Eén zijn rol spelen: een merk zijn dat er voor iedereen is, mensen verbindt, kijkers inspireert, in het nu staat, houvast biedt aan de Vlaming en tegelijkertijd ook verrassend uit de hoek komt. Met een hoop vertrouwde titels, nieuwe seizoenen en negen gloednieuwe programma’s brengt Eén een gevarieerd aanbod voor iedereen.

Olivier Goris, netmanager Eén: 'We hebben een heel mooi televisieseizoen achter de rug met Eén. Dit najaar gaan we voor nog straffere televisie met een heleboel nieuwe programma’s, zoals 'Sorry voor alles' en 'Truken van de foor'.  Eén wil zijn kijkers nieuwe werelden doen ontdekken, luidop doen lachen, de Vlaming op het puntje van zijn stoel krijgen met spanning, lekker doen ontspannen in de zetel, en verbazen met spraakmakende televisie.  Laat het najaar maar beginnen, Eén is er klaar voor!'

Fictie van eigen bodem
Dit najaar kan de kijker bij Eén genieten van straffe Vlaamse fictie.  In 'Als De Dijken Breken' ontstaat er na een watersnoodramp in Nederland en Vlaanderen chaos wanneer de bevolking het water wil ontvluchten. Onder andere Tom Audenaert, Tom Van Dyck en Susan Visser zijn te zien in deze Vlaams-Nederlandse dramareeks.

Ook op het programma staan het tweede seizoen van 'Professor T.' en het vierde en laatste, spannende seizoen van 'De Ridder'. En natuurlijk is 'Thuis' er weer van maandag tot en met vrijdag.

Leun lekker achterover en geniet
Eén bezorgt zijn kijkers een aangename tv-avond met heel wat ontspannende programma’s: In het gloednieuwe 'Weg Zijn Wij' gaan drie BV’s samen op weekend in eigen land.  Onder andere Sven Nys, Kamal Kharmach, Bart Peeters en Gers Pardoel trekken erop uit.

Wim Lybaert koos voor 'Het Goeie Leven' zes duo’s uit die houden van kweken en koken. Samen met hen kweekt hij het beste uit de natuur. Wie combineert kweken en koken het best?

Dit najaar tonen de Rode Duivels weer wat ze waard zijn in de kwalificatiematchen voor het WK. 'Hallo Televisie!' keert terug bij Eén, en de hilarische reeks 'Het Eiland' wordt opnieuw uitgezonden.

Stap onbekende werelden binnen
Ontdek onbekende werelden en krijg een exclusieve blik achter de schermen: De documentairereeks 'Spoed 24/7' brengt een nooit geziene blik achter de schermen van de spoedgevallendienst van het UZ Leuven.

Cath Luyten, tot haar twaalfde half Nederlandse, half Belgische, gaat in het nieuwe 'Buurman, Wat Doet u Nu?' op visite bij 14 bekende, rasechte, intrigerende Nederlanders, zoals ex-K3 Josje Huisman, illusionist Hans Klok, zanger Gordon of voetbalanalist René van der Gijp.

In 'Flying Doctors: Virunga' worden vijf Vlaamse hulpverleners en piloot Antony Caere gevolgd, die aan het werk zijn in het oosten van Congo bij het Nationaal park Virunga.

De fiscus geeft voor het eerst een blik achter de schermen van de meest gevreesde overheidsdienst van ons land: de FOD Financiën. Tien ambtenaren worden gevolgd tijdens het uitoefenen van hun job.

Verrassend nieuw bij Eén
Eén pakt dit najaar uit met twee gloednieuwe, verrassende en spraakmakende titels:
Freek Braeckman en Julie Van den Steen nemen in 'Truken van de Foor' ons dagelijks gedrag onder de loep, met als doel de wereld zo veel mogelijk duwtjes in de juiste richting te geven.

Het leven van een nietsvermoedende Vlaming wordt een maand lang, buiten zijn weten om, gestuurd door een team van televisiemakers in 'Sorry Voor Alles' met Adriaan Van den Hoof.

Documentaire en informatie: ontdek, leer en beleef
Eén biedt verschillende titels aan die de kijkers inspireren, stimuleren of waar ze iets van opsteken: over onze geschiedenis, over onze medemens, of over onze maatschappij.

In 'Ten Oorlog Special: onder Vlaamse velden' trekt Arnout Hauben naar het West-Vlaamse Langemark, waar 100 jaar geleden WOI woedde, op zoek naar sporen van het verleden.

Daarnaast komt er het vierde seizoen van 'Voor Hetzelfde Geld', is Eric Goens er weer met het gesmaakte 'Het Huis', zijn onze ankers op hun dagelijkse afspraak in 'Het Journaal' en zendt Eén het derde seizoen van 'Karakters' uit met onder andere Thomas Van der Plaetsen. Het vernieuwde 'Pano' brengt indringende reportages op Eén over actuele kwesties die de Vlaming wakker houden.

Nieuw seizoen van gesmaakte quizzen
Dit najaar keren twee gesmaakte quizzen terug op Eén. Quizmaster Tom Lenaerts presenteert het tweede seizoen van 'Kalmte kan u Redden', terwijl Lieven Scheire op zoek gaat de valsspelende BV in het vernieuwde 'De Allesweter'.

Dagelijkse programma’s

Eén staat daarnaast ook dagelijks voor zijn kijkers klaar met nieuwe afleveringen van 'Dagelijkse Kost', 'Blokken', 'Iedereen Beroemd', 'Thuis', en 'Van Gils & Gasten'. Ook Het Journaal' is elke dag trouw op post.


DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
En

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

De hulpdiensten rukken uit voor een brandoefening in een wolkenkrabber. Eddie besluit om professionele hulp te zoeken voor Christopher, die last heeft van nachtmerries over de tsunami. Buck heeft verrassend nieuws voor Bobby. Maddie probeert een vrouw te helpen die vermoedelijk wordt misbruikt door haar man.

'9-1-1', om 22.25 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 10:15
  Sporza: European Championships
  13:00
  Het journaal (middag)
 • 10:00
  Ketnet Junior
  18:00
  Sporza: European Championships
 • 10:30
  Lassie
  10:55
  Kratts in het wild
 • 09:55
  Geen Uitzending
  12:00
  Groeten uit
 • 10:00
  Geen uitzending
  13:35
  Hotel Inpector
 • 00:45
  Onderbreking
  12:00
  Sangre de mi Tierra
 • 02:10
  Geen Uitzending
  11:50
  Isle of Dogs
 • 10:20
  Kong - Koning van de Apen
  10:40
  VLOGLAB #Stories
 • 10:30
  Geen uitzending
  11:00
  Joe
 • 09:00
  Geen uitzending
  11:00
  Hallo roger
 • 10:25
  Love Island
  11:30
  Geen uitzending
 • 06:00
  NRJ Night
  11:40
  WWE: Raw
 • 10:20
  Dr. Phil
  12:35
  Property Brothers
 • 10:25
  Johan Segers - Tot op het bot: Het Varken
  10:50
  It's Aperotime Somewhere in the World
 • 08:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Summer Talk
 • 10:00
  Herbert Zomert
  12:00
  De Vlaamse Top 10
 • 10:21
  Het zelfbouwhuis
  10:42
  Epdm-dak leggen
 • 10:00
  Onderwijs - Studio Commissie
  17:00
  Welzijn - Studio-Commissie
 • 10:00
  Stamnummer 1
  10:50
  Kantine
 • 10:15
  Midsomer murders
  11:55
  Drama Series Duels
 • 10:30
  American Pickers
  13:35
  Millionaire Matchmaker
 • 10:15
  NOS Europese Kampioenschappen
  18:00
  NOS Journaal
 • 09:59
  Eucharistieviering
  11:05
  Nederland Zingt Dichtbij
 • 09:06
  Timboektoe
  10:48
  Koken met konijnen