'Durf te Vragen' en... durf zeker te kijken! - RECENSIE

woensdag 4 september 2019
Foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2019

In 'Durf te Vragen' laat Siska Schoeters ons elke week kennismaken met mensen aan wie we misschien heel wat vragen willen stellen, maar dat niet steeds durven.

Zo maken we de volgende weken onder andere kennis met ex-verslaafden, priesters en migranten, maar deze week ontmoeten we enkele mensen die aan dwerggroei lijden. Zij gaan geen enkele vraag uit de weg en dat levert soms verrassende, maar altijd eerlijke antwoorden op.


Siska Schoeters hanteert de eerder luchtige en persoonlijke stijl die we van haar gewoon zijn en staat zeker niet boven haar gesprekspartners. Wanneer ze ontdekt dat mensen met dwerggroei aan hun eigen ellebogen kunnen likken, besluit ze het prompt te proberen voor een volle klas middelbare scholieren. Ook schuwt ze zelf de clichés niet. Zo vraagt ze aan Christine, die lerares is, of haar leerlingen soms een 'klein' vraagje hebben.

Natuurlijk passeren er ook tussen de vragen clichés, maar soms komen er ook vragen aan bod die op het eerste gezicht heel wat minder voor de hand te liggen. Zo krijgen de mensen met dwerggroei de vraag of kinderen hen ook als kinderen beschouwen. Ook op de evidente vragen hebben de gasten steeds een genuanceerd, maar soms ook een grappig antwoord. 'Ik maak de mop beter zelf', lijkt het credo te zijn.

'Durf te Vragen' bewandelt verder het pad dat 'Taboe' van Philippe Geubels geëffend heeft en levert mooie, maar soms ook ontroerende televisie op.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Montana, 1913. Kolonel William Ludlow verlaat het leger omdat hij de wreedheden tegen de indianen niet langer kan aanzien. Hij vestigt zich in een afgelegen ranch waar hij zijn drie zonen alleen opvoedt, ver weg van het oorlogsgeweld. Alfred, de oudste, is plichtsbewust en gesloten. Samuel, de benjamin en lieveling van de familie, is een geboren idealist. Tristan, de middelste broer, is rebels en net als zijn vader gefascineerd door de indianen. Na zijn studies komt Samuel zijn verloofde Susannah voorstellen. De plotse aanwezigheid van een vrouw zorgt ervoor dat de vier mannen zich uitsloven om haar te leren paardrijden en omgaan met een geweer. Alfred wordt verliefd op Susannah, maar ze lijkt meer oog te hebben voor Tristan, waardoor de band tussen de broers op de helling komt...

'Legends Of The Fall', film uit 1994 met oa. Brad Pitt en Anthony Hopkins, om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers