'Down the Road' wint eerste prijs op World media festival in Hamburg

donderdag 16 mei 2019
Foto: Eén - © VRT 2019

Mooi nieuws uit het buitenland: de En-reeks 'Down the Road' won de eerste prijs in de categorie 'Documentaries - Human relations and values' op het World media festival in Hamburg.

Zo mag de reeks, na de vele warme reacties in eigen land en onder andere de prijs Rose d'or en een award op het New York Festival International TV & Film Awards, nog een internationale erkenning op zijn palmares zetten.


Het World media festival eert content in televisie, film, online en print van over de hele wereld, en wordt beschouwd als een van de belangrijkste internationale prijzen. De jury die de Eén-reeks bekroonde, bestaat uit professionals uit verschillende takken van de media. In totaal dongen 789 inzendingen van 34 landen, waaronder Australië, België, China, Denemarken, Rusland, Zweden, de Verenigde Staten en Griekenland, mee in de verschillende categorieën. In de categorie 'Documentaries - Human relations and values'  waren er 39 inzendingen, waarvan 'Down the Road' dus de eerste prijs wegkaapte.

Momenteel werken Eén en productiehuis Roses are blue aan het derde seizoen van 'Down the Road'.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers