De herfst van Canvas : 'Nooitgedacht' met Rik Torfs

dinsdag 19 september 2006

Elke week ontvangt Rik Torfs een gast waarmee hij een diepzinnig gesprek voert. Torfs is de alfa en de omega van het programma. Op zijn typisch eigenzinnige manier drukt hij zijn stempel op het gesprek… Op zondag omstreeks 22.30u. Vanaf 22 oktober op Canvas.

"


Nooitgedacht" is niet alleen de kleurrijke naam van een Zuid-Afrikaans wijngebied én een, eveneens Zuid-Afrikaans, paardenras. Het is ook de titel van een nieuwe reeks van tien gesprekken waarin kerkjurist en KULeuven-professor Rik Torfs peilt naar 'de dubbelzinnigheid des levens'. Per aflevering ontvangt hij een prominente gast uit de politieke wereld, showbizz, media of academische kring. Idealen, Ego, Macht, Liefde, God,… Binnen die thema's gaat gastheer Rik Torfs op zoek naar de gespleten mens. Op elke levensweg zijn er kronkelende zijpaden, Torfs wil ze mee bewandelen met vragen als: "Welke idealen hebt u verraden?", "Welke teleurstelling heeft u sterk gemaakt?", "Geniet u van uw macht?" En: "Is God uw vriend gebleven?" Geen ijle beschouwingen over de zin van het leven. De ideeën en inzichten van de geďnterviewde worden getoetst aan persoonlijke belevenissen. Het is evenmin een format met een lijst van vaste vragen: 'dubbelzinnigheid' is veeleer een invalshoek van waaruit interviewer Torfs - soms ernsti, soms speels, steeds eigenzinnig -een goed gesprek wil voeren. Een gesprek dat uitdraait op een doorleefde getuigenis met een vleugje filosofie, psychologie en religie. "Nooitgedacht" wordt opgenomen in de sfeervolle kelders van het Brusselse Tour&Taxis-complex, de perfecte bewaarplaats voor fraaie en verrassende gedachten. 

Rik Torfs over zijn rol als interviewer: "Ik vertoef graag in 'Nooitgedacht'. Ik heb er altijd van gedroomd aan anderen vragen te stellen die ik zelf probeer te ontwijken. Wat bezielt de mens? Hij is op zijn best wanneer het leven dubbelzinnig is, de vraag bedrieglijk, het antwoord onverwacht. Daarom voeren we de gesprekken breed en intens. Onze gasten moeten zowel slim als oprecht zijn. Een hoogst uitzonderlijke combinatie. Misschien beantwoorden enkele gasten slechts aan één van die kwalificaties. Als u zelf kan uitzoeken om wie het gaat, verdient u het een Canvas-kijker te zijn."

'Nooit gedacht' , zondag om 22.30u. Vanaf 22 oktober op Canvas

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers