De herfst van Canvas : 'Nooitgedacht' met Rik Torfs

dinsdag 19 september 2006

Elke week ontvangt Rik Torfs een gast waarmee hij een diepzinnig gesprek voert. Torfs is de alfa en de omega van het programma. Op zijn typisch eigenzinnige manier drukt hij zijn stempel op het gesprek… Op zondag omstreeks 22.30u. Vanaf 22 oktober op Canvas.

"


Nooitgedacht" is niet alleen de kleurrijke naam van een Zuid-Afrikaans wijngebied én een, eveneens Zuid-Afrikaans, paardenras. Het is ook de titel van een nieuwe reeks van tien gesprekken waarin kerkjurist en KULeuven-professor Rik Torfs peilt naar 'de dubbelzinnigheid des levens'. Per aflevering ontvangt hij een prominente gast uit de politieke wereld, showbizz, media of academische kring. Idealen, Ego, Macht, Liefde, God,… Binnen die thema's gaat gastheer Rik Torfs op zoek naar de gespleten mens. Op elke levensweg zijn er kronkelende zijpaden, Torfs wil ze mee bewandelen met vragen als: "Welke idealen hebt u verraden?", "Welke teleurstelling heeft u sterk gemaakt?", "Geniet u van uw macht?" En: "Is God uw vriend gebleven?" Geen ijle beschouwingen over de zin van het leven. De ideeën en inzichten van de geďnterviewde worden getoetst aan persoonlijke belevenissen. Het is evenmin een format met een lijst van vaste vragen: 'dubbelzinnigheid' is veeleer een invalshoek van waaruit interviewer Torfs - soms ernsti, soms speels, steeds eigenzinnig -een goed gesprek wil voeren. Een gesprek dat uitdraait op een doorleefde getuigenis met een vleugje filosofie, psychologie en religie. "Nooitgedacht" wordt opgenomen in de sfeervolle kelders van het Brusselse Tour&Taxis-complex, de perfecte bewaarplaats voor fraaie en verrassende gedachten. 

Rik Torfs over zijn rol als interviewer: "Ik vertoef graag in 'Nooitgedacht'. Ik heb er altijd van gedroomd aan anderen vragen te stellen die ik zelf probeer te ontwijken. Wat bezielt de mens? Hij is op zijn best wanneer het leven dubbelzinnig is, de vraag bedrieglijk, het antwoord onverwacht. Daarom voeren we de gesprekken breed en intens. Onze gasten moeten zowel slim als oprecht zijn. Een hoogst uitzonderlijke combinatie. Misschien beantwoorden enkele gasten slechts aan één van die kwalificaties. Als u zelf kan uitzoeken om wie het gaat, verdient u het een Canvas-kijker te zijn."

'Nooit gedacht' , zondag om 22.30u. Vanaf 22 oktober op Canvas

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers