'De Buurtpolitie' blaast tien kaarsjes uit

zondag 2 september 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' mag enkele virtuele kaarsjes uitblazen, want de scripted realityreeks is al aan haar tiende seizoen toe.

Hoe het Antwerpse korps kleine of grote criminaliteit bestrijdt, is fel in trek bij de Vlaamse kijker. Gemiddeld 450.549 mensen volgden het voorbije seizoen de belevenissen, arrestaties en onderzoeken van het team op de voet, goed voor een marktaandeel van 34,5% op VVA 18-54 en maar liefst 43,7% op de jongere doelgroep VVA 15-24. In deze tiende editie doet Charlotte De Groof (in de rol van hoofdinspecteur Lotte Vissers, die al parttime aan de slag ging in seizoen 9) nu haar intrede als de fulltime partner van Andy Peelman, die inspecteur Koen Baetens vertolkt.


Maar zij twee alleen kunnen niet de veiligheid van alle burgers garanderen. Rechercheurs Eric (Manoe Frateur) en Brigitte (Ilse La Monaca) worden ingeschakeld als het menens is. Robin (Henny Seroeyen) en Tom (Tim Ost) vormen het speciale interventieteam, dat de gevaarlijke acties voor haar beurt neemt, en inspecteurs Floor (Ianthe Tavernier), Femke (Dorien Reynaert), Obi (Johan Kalifa Bals) en Aziz (Souliman De Croock) staan altijd stand-by om op patrouille of interventie te gaan. Onthaalbediende Patrick (Eric Peeters) is de man en stem van het volk, en commissaris Roger (Willy Herremans) ziet erop toe dat het korps alert en gedreven blijft.

Een kameel, een tijger, een smartphone stelende buizerd, een filmset die wordt opgeschrikt door een shooting, een miraculeuze verschijning van Jezus en de commissaris die ontvoerd wordt… 'De Buurtpolitie' heeft het allemaal in petto dit tiende seizoen.

'Echte Verhalen: De Buurtpolitie', nieuwe afleveringen vanaf maandag 3 september om 18.20 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Over Water' fictie op En

John zijn handeltje op de terreinen van De Beco draait volop en hij verdient bakken geld. Alles loopt volgens plan, tot Ella een afschrift van de bank vindt en John confronteert met zijn leugens: hij had haar beloofd nooit nog crimineel werk te doen. Barry beslist om te werken met John, wat John vleugels geeft. Zeker omdat hij intussen ontdekt wat de zwakke plek van De Pelsmaecker is. Barry is intussen met andere dingen bezig: Julie Beckers.

'Over Water', om 20.50 uur op En.

Dossiers