'Dagelijkse Zomerkost' zoekt de Spaanse zon op

zondag 15 juli 2018
Foto: Eén - © VRT 2018

'Dagelijkse Kost' doet de hele zomer torea-door. En-kok Jeroen Meus kiest voor 100% zon en trekt van zijn keuken in Leuven over het Vlaamse speelplein naar Spanje, een van de favoriete vakantiebestemmingen van vele Vlamingen.

Op elke locatie zet Jeroen zijn mobiele keuken op en trakteert hij vakantiegangers en de lokale bevolking op Zuiderse gerechten.


Vorige zomer deed Jeroen met zijn mobiele keuken drie typisch Vlaamse trekpleisters aan: het Zilvermeer in Mol, de kust en de Ardennen. Dit keer zet hij koers richting Spanje, waar hij vijf weken lang zal koken voor de Vlaming op vakantie, de Spaanse buurman en zichzelf natuurlijk. De verhalen en reiservaringen van zijn tafelgenoten worden zo een van de vele ingrediënten van deze zomersgetinte 'Dagelijkse Kost'. Tijdens de eerste dagen van 'Dagelijkse Zomerkost' is het echter nog vertoeven in eigen land. De culinaire reis van Jeroen en zijn crew maakt een eerste stop bij het Vlaamse speelplein, waar Jeroen kookt tussen en voor een hele hoop zalig spelende kinderen.

Van Benidorm tot het pittoreske Palafrugell
Jeroen trapt 'Dagelijkse Zomerkost' af in Benidorm, een van de bekendste badplaatsen van Europa. Voor de zonnekloppers, zwembadliggers en barhangers van Hotel Poseidon Playa serveert hij churroswafels, Spaanse pintxos, bocadillo’s en verse limonade, en dit onder het goedkeurend oog van barman Nacho. Nadien ruilt Jeroen de Costa Blanca in voor de machtige bergen van Andalusië, waar hij met zijn mobiele buitenbar niet alleen talrijke kijklustigen aantrekt, maar ook een bijzondere special guest. 

De laatste halte van 'Dagelijkse Zomerkost' is Palafrugell in Catalonië. Hier kookt Jeroen met het beste wat de zee en de lokale markt te bieden hebben. Op het menu staat een carpaccio van zeebaars, escalivada met geitenkaas en geflambeerde ananas.

Benieuwd naar het Spaanse avontuur van Jeroen? Volg hem op de voet via de Facebookpagina en het Instagramaccount van 'Dagelijkse Kost'. Alle recepten van 'Dagelijkse Zomerkost' verschijnen ook op de website een.be/dagelijksekost

'Dagelijkse Zomerkost', vanaf maandag 16 juli elke weekdag om 19.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

'Extreme Love Stories' onthult 's werelds meest ongewone, verrassende en schokkende relaties. Van feeders tot fetisjisten, polyamoristen tot zwangere mannen, zustervrouwen en suikerbaby's. 'Extreme Love Stories' brengt verschillende vormen van romantiek uit de 21e eeuw in beeld en bewijst dat er voor iedereen iemand is.

'Extreme Love Stories', om 22.10 uur op Vitaya.

Dossiers