Canvas tevreden over 'De Ideale Wereld'

dinsdag 24 mei 2016

Afgezien van een serieuze dip in kijkcijfers tijdens de maanden maart en april, zit 'De Ideale Wereld' weer goed op koers bij Canvas.

Voetbal, 'Extra Time Koers' én nieuws over de aanslagen in Brussel zorgden er vooral in maart en april voor dat 'De Ideale Wereld' niet werd uitgezonden. En dat vertaalde zich in de kijkcijfers, die bergaf gingen. Er komt in het najaar een nieuw seizoen van het programma op Canvas én dan belooft de zendertop beterschap. 'De Ideale Wereld' krijgt voorrang, zo luidt het.


'De Ideale Wereld' begon op Canvas met ruim 467.857 kijkers, een record voor het programma. Daarna ging het echter bergaf. Toch kon het programma een mooi gemiddelde behouden en voorlopig ligt dat op 236.491 kijkers, zo weet Het Nieuwsblad. Dat cijfer is overigens beter dan het gemiddelde dat het programma op VIER haalde.

Voor volgend seizoen belooft Canvas dat er minder afleveringen zullen wegvallen naar aanleiding van voetbal of andere gelegenheidsuitzendingen. 'De Ideale Wereld' zou voor 'maar' zes wedstrijden in de Europa League moeten wijken. Fans van Otto-Jan en co kunnen dan terecht op de website.

Bron: nieuwsblad.be

deidealewereld

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Justice for All' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Meester Pol Vandemeulebroucke staat een cliŽnt bij die door de correctionele rechtbank veroordeeld werd wegens moordpoging. De man werd jarenlang afgeperst en bedreigd door Klaas O. en schoot hem neer. O. was de leider van de beruchte motorclub No Surrender en werd inmiddels zelf veroordeeld wegens 'crimineel kannibalisme'. Meester Vandemeulebroucke pleit de zaak voor het hof van beroep. Meester Mounir Souidi bezoekt een cliŽnt in de hulpgevangenis van Leuven. De man is een notoir pornoproducent en zit een straf uit wegens een zedenmisdrijf.

'Justice for All', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers