Canvas tevreden over 'De Ideale Wereld'

dinsdag 24 mei 2016

Afgezien van een serieuze dip in kijkcijfers tijdens de maanden maart en april, zit 'De Ideale Wereld' weer goed op koers bij Canvas.

Voetbal, 'Extra Time Koers' én nieuws over de aanslagen in Brussel zorgden er vooral in maart en april voor dat 'De Ideale Wereld' niet werd uitgezonden. En dat vertaalde zich in de kijkcijfers, die bergaf gingen. Er komt in het najaar een nieuw seizoen van het programma op Canvas én dan belooft de zendertop beterschap. 'De Ideale Wereld' krijgt voorrang, zo luidt het.


'De Ideale Wereld' begon op Canvas met ruim 467.857 kijkers, een record voor het programma. Daarna ging het echter bergaf. Toch kon het programma een mooi gemiddelde behouden en voorlopig ligt dat op 236.491 kijkers, zo weet Het Nieuwsblad. Dat cijfer is overigens beter dan het gemiddelde dat het programma op VIER haalde.

Voor volgend seizoen belooft Canvas dat er minder afleveringen zullen wegvallen naar aanleiding van voetbal of andere gelegenheidsuitzendingen. 'De Ideale Wereld' zou voor 'maar' zes wedstrijden in de Europa League moeten wijken. Fans van Otto-Jan en co kunnen dan terecht op de website.

Bron: nieuwsblad.be

deidealewereld

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

De succesvolle spoedarts Vanessa Turner woont al enkele jaren in Los Angeles. Dit jaar wil ze de kerstdagen voor het eerst sinds lang nog eens bij haar familie doorbrengen en ze keert terug naar haar geboortestadje. Daar krijgt ze te horen dat haar vader Bruce, een huisarts, besloten heeft om zijn praktijk stop te zetten. Stilletjes hoopt hij dat Vanessa de praktijk zal verderzetten. Bovendien krijgt Vanessa opnieuw gevoelens voor haar grote jeugdliefde Mitch. Dit alles plaatst haar voor een groot dilemma: terugkeren naar Los Angeles en daar een mooie promotie binnenhalen, of in haar geboortedorp blijven en een nieuw leven opbouwen.

'The Christmas Cure', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers