'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond' van start met extra lange aflevering

zondag 2 september 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Nooit eerder in de geschiedenis van 'Boer zkt Vrouw' werd zo massaal gereageerd. Honingwijnboer Bjorn, cowboy Jan, zorgboer Jitse, olijfboer Manu en melkveeboer Jeroen werden overspoeld door brieven, mails, videoboodschappen en pakjes.

Meer dan 1500 vrouwen wilden niets liever dan 'hun' Belgische boer uit het buitenland te leren kennen. Dat het er zoveel waren, wisten de boeren bij aanvang van de opnames nog niet en het nieuws sloeg dan ook in als een bom. Zeker bij de in Australië wonende Jan, die zich maar liefst door 789 brieven en pakjes moest worstelen om een tiental favoriete briefschrijfsters uit te nodigen voor een speeddate. Een dag én nacht volstonden niet eens om alle brieven te lezen, ook de dag erna dook hij nog verder in de stapel brieven.


Op maandag 3 september zien we in een extra lange aflevering van 'Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond', hoe de boeren terug voet zetten op Belgische bodem, klaar voor een zot avontuur in ons eigen land. Veel tijd om te recupereren van de reis is er echter niet, want hun briefschrijfsters komen zich meteen in levende lijve voorstellen. Iets waarvan de nietsvermoedende boeren totaal niet op de hoogte zijn. 'Zoveel schoon vrouwvolk', daar zijn ze niet op voorbereid…

Nadat ze van de eerste schok bekomen zijn, duiken de boeren in hun vele brieven, pakjes en videoboodschappen om een weloverwogen beslissing te maken. Ieder van hen mag immers maar tien vrouwen uitnodigen voor een speeddate. Dat dat geen makkelijke klus is, blijkt al snel een understatement.

We zetten de boeren die dromen van happily ever after in Canada, Australië, Noorwegen, Zuid-Afrika en Duitsland nog even op een rij:

BJORN
28 jaar – Honingwijnboer in Canada

'Ik ben wellicht meer macho dan de gemiddelde Vlaamse man, maar als ik een vrouw graag heb, zal ze ’t geweten hebben.'

Toen hij zeven was, emigreerde Bjorn met zijn ouders, broer en zusje vanuit Grobbendonk naar Canada. Zijn idealistische vader en moeder slaagden erin hun droom waar te maken om volledig zelfvoorzienend te leven en stampten er het allereerste commerciële honingwijnbedrijf uit de grond. Omdat de Canadese bodem niet geschikt is voor het telen van druiven, brouwen ze wijn op basis van honing, bessen en bloemen. Bjorn is ondertussen chief winemaker. Hij voelt zich na 20 jaar helemaal thuis in Canada maar toch wil hij het liefst een Vlaamse vrouw om samen een toekomst mee op te bouwen. Liefst een nuchtere dame die even zot is als hij op natuur en avontuur, graag veel tijd buiten doorbrengt en geniet van de basic things in life.

JAN
30 jaar – Cowboy in Australië

'Ik wilde als klein kereltje cowboy of boer worden. In Australië kan ik het allebei tegelijk zijn.'

Jans motto is 'Do more of what makes you happy'. Acht jaar geleden trok hij vanuit Baal dan ook als backpacker naar Australië en werd er compleet verliefd op het gigantische land met zijn prachtige natuur, laid-back atmosfeer en hartelijke bevolking. Zijn grote jongensdroom om boer te worden, krijgt er ondertussen meer en meer vorm want hij werkt nu als cowboy voor andere landbouwers. Jan heeft alle stappen ondernomen om een permanente verblijfsvergunning te krijgen en er een eigen boerderij uit de grond te kunnen stampen. Hij zou het prachtig vinden om dit samen met een pittig meisje van hier te doen. Zijn ideale vrouw is ondernemend, houdt van honden en is zeer sociaal. Iemand die van het buitenleven en goede gesprekken geniet, en een plantrekker is.

JEROEN
28 jaar – Melkveeboer in Duitsland

'Mijn ouders hebben geleefd om te werken. Ik wil het anders. Ik wil werken om te leven. Wat niet wil zeggen dat je geen passie voor je koeien kan voelen.'

De ouders van Jeroen beslisten bijna twintig jaar geleden om hun melkveebedrijf in Eeklo in te ruilen voor een indrukwekkend grote boerderij met 1200 koeien in Duitsland. Het werd een professioneel succesverhaal waarin de kinderen ondertussen een grote rol spelen. Zus Eline houdt zich vooral bezig met de melkkoeien terwijl Jeroen helemaal opgaat in het bewerken van de akkers en het onderhouden van de landbouwmachines. Hij doet zijn job vol passie maar na de scheiding van zijn immer werkende ouders heeft hij ingezien dat het leven meer moet zijn dan werken alleen. Hij droomt van een levenslustige Vlaamse vrouw die samen met hem alles uit het leven wil halen. Een verzorgde dame die begrip kan opbrengen voor zijn werk, maar hem er ook van weerhoudt om zich te pletter te werken. Voor Jeroen hoeft het allemaal geen rock ’n roll te zijn. Hij droomt van een huisje-boompje-beestje-kindje verhaal. De grond voor hun liefdesnestje ligt al klaar om bebouwd te worden.

MANU  
53 jaar – Olijfboer in Zuid-Afrika

'Ik heb het beste van twee werelden: een boeiend leven in het bruisende Kaapstad en rust en natuurpracht op mijn olijfplantage. Ik mis alleen een dame om al dit geluk mee te delen.'

Manu verhuisde 33 jaar geleden met zijn vader naar Zuid-Afrika, had er jarenlang een carrière als profvoetballer en zette er een eigen succesvol bouwbedrijf op poten. Aan de kust van Kaapstad bouwde hij een prachtige villa voor zichzelf en zijn vrouw Jennifer. Toen zijn echtgenote vier jaar geleden overleed, voelde Manu de drang om de stress en drukte van de grootstad te ontvluchten. Hij kocht heel impulsief een grote olijfboomgaard en wist meteen dat dit zijn nieuwe passie zou worden. Het duurde enkele jaren voor Manu het verlies van zijn vrouw een plaats kon geven maar nu wil hij heel graag samen met een nieuwe partner verder van het leven genieten. Manu is een fervente levensgenieter die het fijn vindt om voor een vrouw te zorgen. Hij heeft alles wat hij wil, maar iemand om met hem te genieten van de schoonheid van het leven, ontbreekt nog. Hij hoopt een goedlachse, vrolijke vrouw te ontmoeten die veel plezier heeft in het leven, iemand om samen mee te klinken op het einde van de dag.

JITSE
22 jaar – Zorgboer in Noorwegen

'Ik ben nog jong, maar ik ben niet geïnteresseerd in flirts en kortstondige relaties. Ik wil nu de vrouw van mijn leven ontmoeten, om samen herinneringen mee op te bouwen. Zodat we over 60 jaar kunnen terugdenken aan die ene mooie brief die ze me schreef.'

Jitse, oorspronkelijk afkomstig uit Tessenderlo, woont al iets meer dan de helft van zijn leven op het meest zuidelijke punt van Noorwegen. Hij kiest er heel bewust voor om niet opgeslorpt te worden door de rush van de Westerse samenleving en is volop bezig met de opstart van een therapeutische zorgboerderij. Daar wil hij mensen met een burn-out en andere stress symptomen op adem laten komen op het ritme van de Noorse natuur met zijn dik besneeuwde winters en eindeloze zomerdagen. Hij droomt van een Vlaams meisje dat net zoals hij luxe en sociale media aan de kant schuift voor de essentie van het leven. Hij heeft veel en brede interesses, en hoopt iemand te vinden die dat ook heeft. Een 'stadsmeisje' zoekt Jitse niet, wel iemand die van rust en ruimte houdt.

Online afgeleide op vtm.be en op de VTM-app
Maandagavond na de aflevering op VTM, kunnen de fans terecht op VTM.be en in de VTM app, om nóg dieper meegenomen te worden in het verhaal van de boeren. Samen met een psycholoog, bekende fans en gezichten uit de reeks, duikt Dina Tersago in extra beeldmateriaal en nemen ze samen topics die in de aflevering aan bod kwamen onder de loep. Waar 'Boer zoekt Vrouw – De Wereld Rond' stopt, gaat 'Boer zkt Vrouw – De Wereld Extra' online net dat stapje verder. Maandag 3 september komt Sean Dhondt langs. Niet alleen is hij een grote fan van het programma, ook weet hij maar al te goed wat de boeren en hun dames in het programma te wachten staat, want zijn vrouw Allisson liet haar Amerika achter zich voor de liefde.

'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond', vanaf maandag 3 september om 20.35 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers