'Big Brother': Big Boss machtiger dan ooit

woensdag 14 maart 2007

Donderdag presenteren Walter Grootaers en Kelly Pfaff samen hun eerste LIVE. Ze blikken terug op de eerste week van de bewoners in het Big Brother-huis, een 'terreur'-week die gekenmerkt werd door zware opdrachten, honger en 'vreemd' eten.

W


alter zal peilen naar de reacties van de bewoners op deze uitdagingen. Maar nog voor hij zijn gesprek zal kunnen beëindigen, duiken de gevreesde gemaskerde mannen terug op.

Zij brengen massa's overheerlijk eten en drank naar de loft, maar al snel zal duidelijk worden dat al dat lekkers slechts voor één uitverkorene bestemd is. De bewoners krijgen immers te horen dat ze voor het eerst een BIG BOSS moeten verkiezen. Die stemming moet LIVE gebeuren. Kiezen de bewoners voor de collega die fysiek het meest geleden heeft onder de honger of geven ze de voorkeur aan een sterke bewoner?

Wie het ook wordt, het wordt een immens ingrijpende beslissing. De nieuwe Big Boss zal namelijk 4 WEKEN de plak zwaaien, tenzij hij of zij zich natuurlijk misdraagt en door Big Brother ontslagen wordt. Hij of zij geniet samen met zijn of haar gast ongelimiteerd van de loft-privileges en vooral... de Big Boss mag de naam van één van de genomineerden veranderen. Hij of zij kan zijn eigen positie dus mogelijk voor 4 weken veilig stellen.

Bovendien beslist Big Boss of hij of zij de ware nominaties al dan niet deelt met de groep. Een heel groot strategisch voordeel, dus. Zeker in de beginfase van dit spel wanneer de bewoners nog volop aftasten wie hen ligt en wie niet, wie eerlijk is en wie zich vals opstelt, wie populair is in de groep en wie niet in de smaak valt.

Big Boss krijgt meteen de kans om zijn macht te etaleren want de bewoners moeten donderdag LIVE nomineren in de Dagboekkamer én ze moeten per duo unaniem twee stemmen uitbrengen. Zullen Diana en Nicolas overeenkomen in hun keuze? Hebben ook Astrid en Mutz hetzelfde idee over wie in aanmerking komt voor vertrek?

Of komt enige discussie over de te nomineren bewoners verrassend uit de hoek van echtgenoten Kevin en Virginie of zussen Hanne en Evelien? Wat verandert de kersverse Big Boss aan de nominaties en wie zal volgende week donderdag, op 22 maart, als eerste moeten vertrekken?

'Big Brother LIVE', donderdag 15 maart om 20.35 uur op KANAALTWEE.

DOSSIER: Big Brother 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op Eén.

Dossiers