Bekende en onbekende vrouwen op VIJF over hun lijf in 'Be You (tiful)'

dinsdag 18 augustus 2015

VIJF brengt dit najaar 'Be You(tiful)', een gloednieuw programma in het teken van vrouwen en hun lichaam. En die lijven tonen we in alle vormen en maten, in al hun eigenheid en zonder schroom.

Be You bestaat uit vijf talkshows die telkens worden gehost door een bekend zussenduo: Eva en Ella Daeleman, Tanja en Mieke Dexters, Annelien en Stephanie Coorevits en Ann en Nele Reymen. De bekendste zus ontvangt de gasten, terwijl de minder bekende zus het publiek intrekt . Bovendien heeft elke aflevering een eigen thema: borsten, billen, benen, buik en bakkes.


Wie goed kan tellen, merkt dat er nog een duo ontbreekt, daarover hoor je later meer.

De hosts vertrekken voor hun gesprekken van een grootschalige enquête die VIJF liet uitvoeren. De zender peilde naar de maten van de Vlaamse vrouw, haar gewoontes, beautyrituelen en onzekerheden om zo een beeld te schetsen van wie de Vlaamse vrouw is: hoe ziet ze eruit, hoe denkt ze over zichzelf en hoeveel tijd spendeert ze aan haar lichaam. Het is niet langer genant om die kwabben op je dijen uitvoerig te bespreken met vriendinnen of collega’s, maar er zijn nog steeds zaken waarover in alle talen gezwegen wordt. Vaak heel gewone dingen: je gezicht strak trekken voor de spiegel, je okselhaar in de winter laten staan … De enquête wordt het startpunt van Be You.

De hele maand september staat bij VIJF in het teken van het lichaam en krijgt daarom de stempel VIJF-lijf, met dus 'Be You', maar ook met aangepaste reportages in 'Straffe Verhalen', 'Zo Man Zo Vrouw', aangepaste idents en programma's als 'Bodyshockers' en 'Dating Naked'.

De opnames voor Be You (tiful) vinden volgende week maandag, donderdag en zaterdag plaats op de zeedijk van Mariakerke (Oostende). Opnames bijwonen kan. Je hoeft je enkel in te schrijven via http://www.vijf.be.

'Be You (tiful)', vanaf 2 september elke woensdag op VIJF.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Nadat ze haar job is kwijtgeraakt, neemt de alleenstaande moeder Nicky een baantje aan bij een warenhuis om wat geld bij te verdienen. Door de tussenkomst van een mysterieuze vreemdeling moet ze plots voor kerstman gaan spelen. Ze heeft aanvankelijk veel schrik om te worden ontmaskerd, maar al snel blijkt de rol van goedheilig man haar wonderwel te liggen.

'Christmas at Cartwright's', film uit 2014 met oa. Alicia Witt en Gabriel Hogan, om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers