Afleveringen 'F.C. De Kampioenen' mt BTW op En

woensdag 20 november 2019
Foto: Eén - © Phile Deprez 1998

En zendt vanaf zaterdag 7 december de afleveringen met Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) terug uit. Die afleveringen werden in het verleden steevast overgeslagen omdat het personage van Jakob Beks niet populair bleek.

De afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' met kok BTW zijn niet de populairste uit de geschiedenis van de reeks. De arrogantie en betweterigheid van het personage sloeg niet aan bij de kijkers. De kijkcijfers lagen destijds ook een stuk lager dan andere afleveringen.


BTW kwam in 1998 de serie binnengewandeld als opvolger van DDT, maar al snel bleek dat dat niet de juiste keuze was. De kijkers lustten het persoange van Beks niet. In 2000 werd hij dan ook uit de reeks geschreven en vervangen door Fernand Costermans (Jaak Van Assche). Die is er tot op vandaag nog steeds bij.

Acteur Jakob Beks was destijds zelf niet verrast dat hij uit 'F.C. De Kampioenen' werd geschreven, zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. 'Dat was gewoon de juiste beslissing. Noch ik, noch de kijkers apprecieerden het personage. Dan houdt het op.'

Naast de heruitzendingen met BTW die op 7 december beginnen, zal het personage ook (even) opduiken in de nieuwe 'Kampioenen'-film die op 18 december in de zalen komt. Afwachten of het publiek BTW intussen wel kan smaken.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Drie jonge gasten, Jozef, Lars en Philip, houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Daar gaan ze iets aan doen. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om daar eindelijk ontmaagd te worden. En niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

'Hasta La Vista', film uit 2011 met Tom Audenaert, Gilles De Schryver en Robrecht Vanden Thoren, om 21.05 uur op En.

Dossiers