Afleveringen 'F.C. De Kampioenen' mt BTW op En

woensdag 20 november 2019
Foto: Eén - © Phile Deprez 1998

En zendt vanaf zaterdag 7 december de afleveringen met Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) terug uit. Die afleveringen werden in het verleden steevast overgeslagen omdat het personage van Jakob Beks niet populair bleek.

De afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' met kok BTW zijn niet de populairste uit de geschiedenis van de reeks. De arrogantie en betweterigheid van het personage sloeg niet aan bij de kijkers. De kijkcijfers lagen destijds ook een stuk lager dan andere afleveringen.


BTW kwam in 1998 de serie binnengewandeld als opvolger van DDT, maar al snel bleek dat dat niet de juiste keuze was. De kijkers lustten het persoange van Beks niet. In 2000 werd hij dan ook uit de reeks geschreven en vervangen door Fernand Costermans (Jaak Van Assche). Die is er tot op vandaag nog steeds bij.

Acteur Jakob Beks was destijds zelf niet verrast dat hij uit 'F.C. De Kampioenen' werd geschreven, zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. 'Dat was gewoon de juiste beslissing. Noch ik, noch de kijkers apprecieerden het personage. Dan houdt het op.'

Naast de heruitzendingen met BTW die op 7 december beginnen, zal het personage ook (even) opduiken in de nieuwe 'Kampioenen'-film die op 18 december in de zalen komt. Afwachten of het publiek BTW intussen wel kan smaken.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Vijftig jaar geleden leerden de bezielers van Abba elkaar kennen, veertig jaar geleden gaven ze hun laatste concert en twintig jaar geleden werd de musical 'Mamma Mia!' een wereldwijd fenomeen. De bandleden krijgen de kans om hun verhaal te vertellen, een verhaal dat begon nog voor Abba echt is ontstaan. Alle grote hits passeren de revue, afgewisseld met interviews met de vier bandleden en talloze andere artiesten en nooit eerder vertoond beeldmateriaal, onder meer van 'Mamma Mia!'.

'ABBA Forever: The Winner Takes It All', om 21.35 uur op En.

Dossiers