20 jaar vtm: kwaliteitsvolle fictie

dinsdag 3 februari 2009

Op 1 februari 1989 ging de eerste commerciële zender in Vlaanderen van start: VTM. De zender was een instant-succes en haalde de Vlaamse kijker massaal weg bij de Nederlandse televisie. Het dal waarin de openbare omroep, toen nog BRT, verzeilde, was nog nooit zo diep.

I


n de beginjaren moest VTM het vooral hebben van show- en spelprogramma's. Maar al na enkele jaren stortte de zender zich ook op kwaliteitsvol drama. Zo waren er bijvoorbeeld de topseries 'Diamant' en 'Moeder,waarom leven wij?'. Maar ook 'Ons Geluk', naar de romans van Gerard Walschap in een regie van Paul Coeck, was een schot in de roos.

Morgen hebben we het, tot slot van deze reeks, over dé meest populaire sitcom van Vilvoordse makelij, maar eerst kijken we nog eens naar enkele openingsscènes van 'Ons Geluk'.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook.

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wallander moet de zaak afhandelen van een Zweeds staatsburger die vermist is in Kaapstad. De daaropvolgende zoektocht weegt zwaar op hem. Hij trekt van het Afrikaanse platteland naar de armste buurten van de townships en komt er oog in oog te staan met iemand die het geloof in zijn land is verloren en alles verraden heeft waar hij ooit voor stond. Onderweg ontmoet hij Grace Thembu, een alleenstaande moeder en politieagente en Mabasha, een jongeman met een leven vervuld van misdaden. Zij zetten Wallander aan tot nadenken, niet enkel over de Zweedse maatschappij, maar ook over zijn veertigjarige carrière als politieofficier.

'Wallander', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers