20 jaar vtm: kwaliteitsvolle fictie

dinsdag 3 februari 2009

Op 1 februari 1989 ging de eerste commerciŽle zender in Vlaanderen van start: VTM. De zender was een instant-succes en haalde de Vlaamse kijker massaal weg bij de Nederlandse televisie. Het dal waarin de openbare omroep, toen nog BRT, verzeilde, was nog nooit zo diep.

In de beginjaren moest VTM het vooral hebben van show- en spelprogramma's. Maar al na enkele jaren stortte de zender zich ook op kwaliteitsvol drama. Zo waren er bijvoorbeeld de topseries 'Diamant' en 'Moeder,waarom leven wij?'. Maar ook 'Ons Geluk', naar de romans van Gerard Walschap in een regie van Paul Coeck, was een schot in de roos.


Morgen hebben we het, tot slot van deze reeks, over dé meest populaire sitcom van Vilvoordse makelij, maar eerst kijken we nog eens naar enkele openingsscènes van 'Ons Geluk'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook.

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Good Doctor' (foto: Videoland - © RTL 2018)

Shaun en Melendez behandelen een terminaal zieke man die het maximale wil halen uit de tijd die hem nog rest, ook al brengt hij zichzelf daarmee in groot gevaar. Morgan behandelt samen met Glassman haar ernstig zieke moeder. De relatie tussen Shaun en Carly wordt steeds intiemer.

'The Good Doctor', om 22.30 uur bij VTM.

Dossiers