20 jaar vtm: kwaliteitsvolle fictie

dinsdag 3 februari 2009

Op 1 februari 1989 ging de eerste commerciŽle zender in Vlaanderen van start: VTM. De zender was een instant-succes en haalde de Vlaamse kijker massaal weg bij de Nederlandse televisie. Het dal waarin de openbare omroep, toen nog BRT, verzeilde, was nog nooit zo diep.

In de beginjaren moest VTM het vooral hebben van show- en spelprogramma's. Maar al na enkele jaren stortte de zender zich ook op kwaliteitsvol drama. Zo waren er bijvoorbeeld de topseries 'Diamant' en 'Moeder,waarom leven wij?'. Maar ook 'Ons Geluk', naar de romans van Gerard Walschap in een regie van Paul Coeck, was een schot in de roos.


Morgen hebben we het, tot slot van deze reeks, over dé meest populaire sitcom van Vilvoordse makelij, maar eerst kijken we nog eens naar enkele openingsscènes van 'Ons Geluk'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook.

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op Eťn.

Dossiers