20 jaar vtm: kwaliteitsvolle fictie

dinsdag 3 februari 2009

Op 1 februari 1989 ging de eerste commerciële zender in Vlaanderen van start: VTM. De zender was een instant-succes en haalde de Vlaamse kijker massaal weg bij de Nederlandse televisie. Het dal waarin de openbare omroep, toen nog BRT, verzeilde, was nog nooit zo diep.

I


n de beginjaren moest VTM het vooral hebben van show- en spelprogramma's. Maar al na enkele jaren stortte de zender zich ook op kwaliteitsvol drama. Zo waren er bijvoorbeeld de topseries 'Diamant' en 'Moeder,waarom leven wij?'. Maar ook 'Ons Geluk', naar de romans van Gerard Walschap in een regie van Paul Coeck, was een schot in de roos.

Morgen hebben we het, tot slot van deze reeks, over dé meest populaire sitcom van Vilvoordse makelij, maar eerst kijken we nog eens naar enkele openingsscènes van 'Ons Geluk'.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook.

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Een Frisse Start met vtwonen' (foto: Vitaya - © DPG Media 2019)

Nick en Stig zijn al elf jaar samen en klaar voor een volgend hoofdstuk in hun leven. Het koppel heeft jarenlang in het buitenland gewoond en heeft nu besloten om zich te settelen in België. Sieg helpt mee met de verhuis naar hun nieuwbouw, terwijl Ozanne en Guillemine er een warme thuis van maken.

'Een Frisse Start met vtwonen', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers