'1&70' (VTM) met Koen tegenover 'Blokken' met Ben

donderdag 10 augustus 2006

Vanaf 21 augustus 2006 geeft Koen Wauters van maandag tot en met vrijdag om 18u25 afspraak voor '1&70', zijn nieuwe kennisquiz waarin één spelkandidaat het in 10 vragen opneemt tegen 70 tegenspelers.

D


e spelkandidaat heeft één opdracht : meer weten dan de 70 mensen in de zaal en hen in 10 vragen naar huis spelen. Slaagt hij in deze opdracht, dan gaat hij naar huis met de totale inzet van het prijzengeld. Zitten er na de tiende vraag nog mensen in de zaal, dan verdelen zij de buit en ontvangt de spelkandidaat 10 euro per 'geëlimineerde' man/vrouw.

Elke aflevering van '1&70' blijft spannend tot de laatste seconde, want het spel is pas gespeeld na 10 vragen. Zodra de centrale quizzer in de fout gaat, wordt immers een eerder uitgeschakelde man/vrouw uit het publiek teruggeroepen. Een brede algemene kennis, zelfbeheersing en stalen zenuwen zijn zonder meer troeven om vooru it te komen in '1&70', net als vooruitdenken, psychologisch inzicht en strategie. Fouten uitlokken bij de sterke tegenstanders in de zaal door moeilijke of net populaire thema's te kiezen en door op een slim moment het redmiddel 'blikken' in te zetten. Het zijn stuk voor stuk technieken die gehanteerd worden in '1&70'. Om als spelkandidaat te winnen, moet je ze immers alle 70 verslaan.

'1&70' is nieuw op VTM, maar loopt sinds geruime tijd op RTL-TVI. Dagelijks stemmen gemiddeld 352.000 Walen af op de quiz, wat resulteert in een marktaandeel van 30,2 %.

Lees ook :

'1&70' (VTM) : Het spelverloop

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers