'Mijn Keuken Mijn Restaurant' schiet uit de startblokken met deze 5 duo's

woensdag 19 februari 2020

In 2008 viel Vlaanderen massaal voor 'Mijn Restaurant'. Zes jaar later was er 'Mijn Pop-uprestaurant!'. En vanaf 3 maart pakt VTM elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur uit met een nieuwe culinaire wedstrijd: 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'.

Wat als twee sterrenchefs bij jou thuis komen dineren? Daar draait het om in de lekkerste wedstrijd van Vlaanderen. Tien gepassioneerde hobbykokduo’s nodigen elkaar thuis uit voor een driegangenmenu naar keuze en worden beoordeeld door elkaar én door sterrenchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin. De tien duo’s worden opgedeeld in twee groepen waarbij de twee duo’s met het minst aantal punten de wedstrijd moeten verlaten.


De acht beste duo’s nemen het daarna tegen elkaar op in een spannende battle. Hun menu zal beoordeeld worden door beide chefs die in deze fase bijgestaan worden door een gastjury. Slechts vier duo's gaan door naar de volgende ronde.

Verspreid over Vlaanderen openen de vier overgebleven hobbykokduo’s nadien een tijdelijk restaurant op een niet-alledaagse locatie. Uiteindelijk wordt één hobbykokduo tot winnaar uitgeroepen en gaat naar huis met een geldprijs van €50.000.

'Ik geniet er echt van om zoveel enthousiasme en culinaire passie vanop de eerste rij mee te mogen maken. En ik kan jullie verzekeren: Marcelo en ik werden al aangenaam verrast', aldus Sergio. En Marcelo vult aan: 'Ik verwacht geen driesterrenmaaltijd, gewoon lekker eten zoals je bij vrienden krijgt voorgeschoteld. Maar ik verwacht wel dat de kandidaten de essentie van koken onder de knie hebben.'

'Mijn Keuken Mijn Restaurant' gaat van start op dinsdag 3 maart om 20.35 en zal wekelijks op dinsdag en donderdag uitgezonden worden. De grote finale vindt plaats op donderdag 28 mei 2020.

Dit zijn de eerste 5 duo’s die de spits afbijten:

Koppel Dries Devrome (35) en Charlotte Verheecke (33) uit Dudzele
Charlotte en Dries zijn sinds december 2017 samen en nauwelijks een half jaar na hun eerste ontmoeting, trouwden ze voor de wet in België en volgde er later een droomfeest in het Italiaanse Umbrië. Dries werkt op de IT-dienst van een farmaceutisch bedrijf en Charlotte baat een B&B uit. Ze delen een grote passie voor Italië, lekker eten en reizen waarbij ze er een gewoonte van maken om wijndomeinen te gaan bezoeken en heel wat wijn mee te nemen.

Bij zowel Charlotte als Dries zit koken er van kindsbeen in, maar ze hebben wel verschillende interesses. Dries is eerder gespecialiseerd in de Frans-Belgische keuken, Charlotte in de wereldkeuken en patisserie. Ze denken heel vaak na over het opstarten van een zaak en hun deelname aan 'Mijn Keuken Mijn Restaurant' vormt de ideale test.

Tweelingzussen Deborah Dekrem (30) en Jasmina Dekrem (30) uit Wondelgem
Twinning and winning! Jasmina en Deborah zijn elkaars spiegelbeeld. Jasmina is linkshandig, Deborah rechtshandig en ook hun moedervlekken zijn gespiegeld. Ze laten groenten steevast de hoofdrol spelen in hun buitenlands geïnspireerde gerechten en houden van duurzaamheid.

De tweelingzussen zijn beiden afgestudeerd in de richting communicatie. Deborah is aan de slag als PR-verantwoordelijke, Jasmina schrijft recepten uit voor een grote warenhuisketen. De liefde voor eten zit er al van kindsbeen in. De zussen komen uit een gezin met 2 (!) tweelingen: 2 meisjes en 2 jongens. Ze zijn extreem perfectionistisch en leggen de lat zeer hoog, vooral voor zichzelf. Ze zijn samen veel sterker dan apart en door hun innig samenwerken, tillen ze hun gerechten naar een hoger niveau.

Vader en dochter Pino Guarraci (59) en Claudia Guarraci (30) uit Genk
Pino is geboren en getogen in Limburg nadat zijn ouders vanuit Italië naar België emigreerden om te komen werken in de mijnen. Samen met zijn vrouw heeft hij 2 kinderen, onder wie zijn dochter Claudia die muzikale opvoeding geeft in het Junior Atlas College te Genk. Pino is project-werfleider voor een verwarmingsbedrijf.

De familie Guarraci is een ontzettend hechte familie en Pino en Claudia zijn twee handen op één buik. Vader en dochter hebben een Italiaans temperament maar doen altijd alles vanuit hun hart. Ze koken niet altijd Italiaans – dat kan gerust ook eens een Vlaams gerecht zijn – maar meestal opteren ze toch voor een goede pasta. Onder het mom ‘wat je zelf doet, doe je meestal beter’ gaan ze daarom nooit Italiaans eten op restaurant. Stiekem is het altijd al een droom geweest van Pino om een eigen zaak op te richten. Misschien kan dit programma de eerste stap in die richting worden.

Vriendinnen Anne-Sophie De Bock (34) en Mira Ghyllebert (31) uit Overmere en Oostende
Anne-Sophie en Mira leerden elkaar zo’n 9 jaar geleden kennen en zijn ondertussen vriendinnen voor het leven. Ze hebben allebei een drukke job, maar brengen graag hun ‘me-time’ momenten samen door. Anne-Sophie wou altijd zelfstandig zijn, is sinds haar 21ste eigenares van een tankstation in Overmere en werd mama op haar 25ste. Ze is al 14 jaar samen met haar vriend.

Mira woont in Oostende en werkt sinds anderhalf jaar als projectmanager. Beide dames volgen sinds dit schooljaar een opleiding aan Spermalie. Ze hebben een grote passie voor desserts en werken graag met verschillende stijlen en kruiden. Hun droom is om samen iets te doen in de horeca en ze hopen dat het programma daar de ideale springplank voor is.

Koppel Stijn Maddelein (38) en Glen De Scheerder (31) uit Gent
Stijn en Glen zijn 7 jaar samen en inmiddels getrouwd. Beiden zijn gepassioneerd door eten en koken en hebben een gedeelde liefde voor bier. Stijn werkt voor een bloemengroothandel, Glen voor een IT-bedrijf. Hij is gepassioneerd door desserts en het bakken van zijn eigen zuurdesembrood. Volgens familie en vrienden voor wie het koppel wekelijks kookt, ligt hun niveau zeer hoog.

Ze nemen deel aan het programma omdat ze er echt van houden om samen te koken en op termijn dromen ze ervan om een kleinschalig horecaproject voor maximum 15 klanten op te bouwen.

Deze groep van vijf duo's trapt 'Mijn Keuken Mijn Restaurant' af. De andere vijf duo's die in de tweede groep tegen mekaar strijden, worden later voorgesteld.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alleen Elvis Blijft Bestaan' (VRT Canvas)

Dit jaar maakte Tine Embrechts haar debuut als talkshowhost aan de 'Tafel van Tine', maar vanavond zit ze aan de tafel van Thomas. We kennen haar vooral als een van de zonnigste actrices van het land. Van het 'Peulengaleis' tot 'De ideale wereld', maar ook op filmsets en in theater brengt ze moeiteloos de warmste personages tot leven. Een vrouw met veel gezichten, maar zonder masker.

'Alleen Elvis Blijft Bestaan', om 20.10 uur op VRT Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 07:30
    GameKeepers
    13:55
    Thuis
  • 06:00
    Radio 2 op VRT Canvas: sta op met Radio 2
    13:00
    Zomerbeelden
  • 07:30
    De Smurfen
    14:00
    Tik Tak
  • 07:20
    Hallo K3
    19:55
    B&B zoekt Lief
  • 07:10
    MasterChef Australië
    13:30
    Familie Gillis: massa is kassa
  • 06:00
    Qmusic
    19:35
    Superstore
  • 07:00
    Willy
    10:00
    Geen uitzending
  • 02:35
    Geen uitzending
    14:00
    Baywatch
  • 06:00
    Joe
    15:15
    Geen uitzending
  • 06:00
    Team Ochtend
    14:00
    Friends
  • 05:00
    Geen uitzending
    13:45
    Neighbours: A New Chapter
  • 05:00
    Geen uitzending
    13:55
    Storage Wars
  • 05:00
    Geen uitzending
    19:45
    Blind Gekocht NL
  • 05:00
    Geen uitzending
    19:35
    Snapped
  • 04:21
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 07:35
    Aan de wand
    14:00
    PUUR Schlager
  • 07:35
    Lekker Messy
    13:50
    Chris Cooks Cymru
  • 07:35
    Midsomer Murders
    14:00
    Hope Street
  • 07:35
    Flip This House
    19:45
    Station 19
  • 07:30
    NOS Journaal
    19:25
    Woeste Grond
  • 07:15
    Gort over de Grens
    20:00
    Met het Mes op Tafel
  • 07:39
    Zin in Zappelin
    20:00
    Dertigers