VIJFtv legt Lien Van de Kelder het zwijgen op

maandag 15 oktober 2007

Aandachtige kijkers van VIJFtv hebben het maandagavond misschien zelf opgemerkt. 'Outback Luke' moet het voortaan zonder commentaar van presentatrice Lien Van de Kelder stellen. Na een eerste interne evaluatie als gevolg van de teleurstellende kijkcijfers besloot VIJFtv voortaan beroep te doen op zijn vaste mannelijke stem als voice-over van het programma.

M


et amper 112.500 kijkers flopte de eerste aflevering van het nieuwe realityprogramma 'Outback Luke' vorige week genadeloos. De kijker vond zijn weg niet naar de allereerste tv-opdracht van 'Thuis'-actrice Lien Van de Kelder. VIJFtv bleef niet bij de pakken zitten en stuurde het programma meteen bij. Een eerste ingreep is het vervangen van Lien als vaste voice-over van het programma. Na evalutie bleek dat het commentaar buiten beeld niet geapprecieerd werd door de kijkers. Niet alleen de teksten waren ondermaats, ook de stem van Lien riep protest op.

VIJFtv blijft enthousiast over de presentatiekunsten van Lien Van de Kelder, maar volgde de kritiek over haar commentaarstem. Al bij de herhaling van de eerste aflevering, afgelopen vrijdag, werd haar stem vervangen door de vaste voice-over van de zender.

De zender wil van deze noodingreep geen mannen- of vrouwenkwestie maken. 'De wissel van de commentaarstem is een logische ingreep', aldus de woordvoerder van VIJFtv. 'Na de eerste aflevering hebben we de kritiek besproken en beslist dat een mannenstem beter zou zijn voor het programma.' VIJFtv benadrukt bewust te hebben gekozen voor Lien Van de Kelder en wil absoluut met haar doorgaan.

'Outback Luke' kreeg het van bij de start niet gemakkelijk. De concurrentie op maandagavond is loodzwaar. De voorbije weken scoorde 'Boer zkt. Vrouw' op VTM gemakkelijk meer dan n miljoen kijkers. Ook 'Aspe' verloor amper kijkers terwijl En nochtans gelijktijdig uitpakte met het kijkcijferkanon 'De Slimste Mens ter Wereld'.

Of VIJFtv zijn (duur) paradepaardje verhuist na een andere dag of een ander uur zal afhangen van de kijkcijfers van de tweede aflevering. Wordt vervolgd...

Bron: Het Nieuwsblad

LEES OOK:
-
Lien Van de Kelder verkent Australi voor VIJFtv
- VIJFtv tevreden: 'We love Lien Van de Kelder'
- Lien Van de Kelder doet het met De Kreuners

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers