10 jaar 'Man Bijt hond' op En

dinsdag 5 september 2006

'Man bijt hond' is begonnen aan het tiende seizoen. Uiteraard blijft het programma spits van toon en kort op de bal. De actualiteitsreportages blijven behouden net als:

<


STRONG>Wordt gevolgd
Omdat het toeval nog steeds de perfecte leidraad is van mensenleven naar mensenleven.

Oud nieuws
Omdat human interest al veel langer bestaat dan 'Man bijt hond'.

Buitenbeeld
Omdat elke tuin de perfecte locatie is voor een natuurdocumentaire.

Canvas
Omdat niemand het eeuwige leven gegeven is, legt 'Man bijt hond' elke week een bekende Vlaming vast op doek.

Lied van de week
Omdat iemand de actualiteit op toon moet zetten.

Maar dit tiende seizoen is voor de redactie ook het moment om een aantal nieuwe rubrieken te lanceren. Zoals daar zijn:

KSK Opwijk
Omdat het leven meer is dan voetbal alleen. Een heel seizoen lang volgt 'Man bijt hond' vierdeklasser KSK Opwijk in zijn race naar de titel. Het voetbal is belangrijk, het leven in Opwijk nog veel meer. Rond de grasmat komen verschillende levens samen en zij vormen de rode draad van KSK Opwijk.

Moederdag
Omdat steeds meer mensen de weg verliezen op de loopbaan van hun kinderen. Vroeger trad men bijna automatisch in de voetsporen van zijn ouders. Was je vader slager, dan werd je ook slager. Vandaag gaan kinderen hun eigen weg, waardoor ouders zich vaak geen beeld meer kunnen vormen van de job die hun kinderen uitoefenen. Vanaf nu geeft 'Man bijt hond' elke week n moeder de kans haar zoon te volgen op zijn werk.

De valies
Omdat een goed gesprek plaats noch tijd kent. Vanaf deze week trekt Man bijt hond met een cameravalies de straat op, op zoek naar de verhalen die je liever aan een valies vertelt.

Vlaamse filmkes
Omdat veel kelders en zolders een schat aan filmmateriaal verbergen. Twee keer per week belicht 'Man bijt hond' de vaderlandse geschiedenis in Vlaamse filmkes.

WWW
Omdat lang voor het net wereldwijd ging, www de afkorting was van "Wij Willen Werk". 'Man bijt hond' wil een aantal keer per week een werkzoekende de kans geven om zichzelf n zijn capaciteiten voor te stellen aan de kijkers en aan potentile werkgevers.

Wim Helsen
Omdat pozie belangrijk is. Elke dag leest Wim Helsen voor uit andermans werk. Wim Helsen is een vriend van de pozie en hoopt van u hetzelfde.
 

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers