'Wat de Boer Schaft': nieuwe podcastserie met Petra Possel over boeren en ons dagelijks eten

woensdag 20 november 2019

NTR lanceert met NPO Radio 1 de podcastserie 'Wat de Boer Schaft'. Hierin gaat Petra Possel ('NTR Mangiare!') op bezoek bij boeren en vissers. Samen gaan ze het land op, het water op en de stal in om te praten over ons dagelijks eten.

Ze hebben het over de oogst, de teelt, het land, de familie, de omgeving en natuurlijk actuele kwesties, zoals de boerenopstand, het supermarktprijsbeleid en de stikstofcrisis. Meer dan ooit, blijkt uit de serie, gaapt er een kloof tussen stad en platteland.


In de eerste aflevering staan varkensboer Jaap Frerichs uit Echtenerbrug centraal.

Luister aflevering 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De marginale familie Flodder woont al jaren op een gifbelt, maar kan dankzij de tussenkomst van sociaal werker Sjakie verhuizen naar een leegstaande villa in een residentiële wijk. De drie zonen hebben heel wat op hun kerfstok en dochter Kees neemt het niet zo nauw met de goede zeden. Het zal ma Flodder worst wezen, zolang ze maar illegaal jenever kan stoken in haar kelder. Kees brengt het hoofd van de buurman op hol, terwijl Johnny een verhouding begint met een buurtbewoonster. Haar echtgenoot, een keiharde commandant van een tankbataljon, laat het hier niet bij en begint zijn eigen oorlog tegen de nietsvermoedende Flodders...

'Flodder', om 20.35 uur op Q2.

Dossiers