VPRO maakt 'De Wending'

vrijdag 3 juli 2020

Worden we na de coronacrisis wakker in een nieuwe wereld? Sommigen geloven dat moeder natuur ons een boodschap wil overbrengen en zijn ervan overtuigd: dit is hét moment voor verandering.

In 'De Wending' horen we mensen die door de coronacrisis tot het inzicht zijn gekomen dat het roer om moet en die hun leven compleet anders inrichten.


In 'De Wending' draait het om mensen die dankzij de coronacrisis grote veranderingen in hun persoonlijke leven doorvoeren. De een realiseert zich dat hij meer voor een ander wil betekenen en neemt zijn oude moeder in huis. Een ander kiest ervoor nu echt duurzaam te gaan leven. Of iemand besluit het dagelijks leven drastisch te vertragen, nooit meer terug te keren naar de ratrace die het leven tot voor kort was. Waar hopen zij op? En waar lopen ze tegenaan bij deze ingrijpende wendingen in hun eigen leven? Naast interviews met deze resetters komen deskundigen aan bod die de veranderingen duiden en soms zelfs een steuntje in de rug bieden.

Presentatie: 4, 11, 18 juli door Liesbeth Staats, 25 juli door Lotje IJzermans. Vanaf zaterdag 4 juli om 11.00 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Axel verblijft in het afkickcentrum in Sleidinge. Hij sprokkelt levensverhalen op de afdelingen 'crisistoxicomanie' , waar mensen geholpen worden die met een verslaving kampen, en bij 'dubbele diagnose' waar verslaafden ook een psychische problematiek hebben.

'Axel Gaat Binnen', om 21.55 uur bij VTM.

Dossiers