TV-Visie interview : Robin X Factor ( 4 )

woensdag 26 oktober 2005

De kracht van een rocker zit duidelijk in zijn haar. Rocker Robin waagde zich tijdens de vierde live-uitzending van X Factor op het reggae-pad. "Ik wou vanavond geen muzikale kopie maken van Bob Marley. Maar dit genre kan je nu éénmaal niet zingen zonder welbepaalde accenten te leggen. " Onze reporter Bart sprak na afloop van de uitzending met de rocker die zijn volk reggaemuziek leerde zingen. Dit onder het motto reggae rocks!


ONG>Het reggae-gezang van een rocker weerklonk vandaag in onze oortjes.
Reggae rocks (lacht). Bob Marley was altijd al een rodedraad in mijn carrière. Hij is zonder de minste twijfel een levende legende. Een waar muzikaal voorbeeld. Tijdens de liveshow van vanavond wou ik helemaal geen muzikale kopie maken. Maar een echte reggae-zanger moet ergens toch die accentjes leggen, die toepasselijk zijn voor de reggae-muziek.

Is dit genre moeilijk?
Je moet oefenen om de juiste tonen er in te steken. Als je dat nummer lukraak gaat zingen, twijfel ik er aan of dit zal lukken.

Ga je dit nog brengen in het verdere verloop van deze wedstrijd?
Het is wel eens voor herhaling vatbaar. Maar zeker niet in deze wedstrijd.

Hoe is het met je rug?
Stukken beter. Ik heb al minder pijn. In één week tijd kan je zulke problemen niet oplossen. Zo vaak gebeuren medische mirakels niet. Maar al bij al is het al veel beter.

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers