TV-Visie interview : Robin X Factor ( 4 )

woensdag 26 oktober 2005

De kracht van een rocker zit duidelijk in zijn haar. Rocker Robin waagde zich tijdens de vierde live-uitzending van X Factor op het reggae-pad. "Ik wou vanavond geen muzikale kopie maken van Bob Marley. Maar dit genre kan je nu éénmaal niet zingen zonder welbepaalde accenten te leggen. " Onze reporter Bart sprak na afloop van de uitzending met de rocker die zijn volk reggaemuziek leerde zingen. Dit onder het motto reggae rocks!


ONG>Het reggae-gezang van een rocker weerklonk vandaag in onze oortjes.
Reggae rocks (lacht). Bob Marley was altijd al een rodedraad in mijn carrière. Hij is zonder de minste twijfel een levende legende. Een waar muzikaal voorbeeld. Tijdens de liveshow van vanavond wou ik helemaal geen muzikale kopie maken. Maar een echte reggae-zanger moet ergens toch die accentjes leggen, die toepasselijk zijn voor de reggae-muziek.

Is dit genre moeilijk?
Je moet oefenen om de juiste tonen er in te steken. Als je dat nummer lukraak gaat zingen, twijfel ik er aan of dit zal lukken.

Ga je dit nog brengen in het verdere verloop van deze wedstrijd?
Het is wel eens voor herhaling vatbaar. Maar zeker niet in deze wedstrijd.

Hoe is het met je rug?
Stukken beter. Ik heb al minder pijn. In één week tijd kan je zulke problemen niet oplossen. Zo vaak gebeuren medische mirakels niet. Maar al bij al is het al veel beter.

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?

'Gone Girl', film uit 2014 met oa. Ben Affleck, om 20.35 uur op VIER.

Dossiers