Radiozender Joe lanceert app

woensdag 1 april 2020

Precies een jaar na de oprichting van digitale radiozender Joe (spreek uit: Djoo), komt het station met een eigen app. Gebruikers zijn via hun telefoon nu nog maar twee 'taps' verwijderd van herkenbare muziek van de jaren '80 tot nu.

Jorn Agterberg, Marketing Manager Qmusic Nederland laat weten: 'Met de Joe-app kan iedereen de classicszender luisteren waar en wanneer-ie maar wil. Er is nieuws te vinden over artiesten en je kunt eenvoudig in contact komen met het station en ochtend-dj Erik van Roekel via de gratis berichtenfunctie. Een eigen applicatie is de volgende stap in het vergroten van het bereik van het radiostation Joe. De app komt in deze coronacrisis op het juiste moment nu veel mensen thuis aan het werk zijn en wel wat afleiding kunnen gebruiken.'


Naast de door Agterberg genoemde functionaliteiten kan de luisteraar ook hartjes geven aan favoriete tracks, waardoor deze opgeslagen worden in zijn of haar profiel. Het lijstje dat daaruit ontstaat, kan weer gekoppeld worden aan Spotify.

Pinch
De Amsterdamse app-maker Pinch is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de Joe app. Managing director Tim Klein Haneveld: 'Het is fantastisch om te mogen werken aan een app vol muziek en interactie. We zijn erg trots op het resultaat en hopen dat het net zo'n succes wordt als de app die we eerder voor Qmusic ontwikkelden.'

Downloaden
De Joe app is beschikbaar voor iOS en Android en is vanaf nu gratis te downloaden in de App Store van Apple en de Google Play Store.

Geschiedenis Joe
Joe heeft zijn roots in België waar het radiostation op 1 april 2009 van start ging. De zender groeide bij onze zuiderburen uit tot een goed gewaardeerde classics-zender met een stevig marktaandeel. Joe richt zich op de frisse veertiger en draait herkenbare hitmuziek van de jaren '80 tot nu. In 2019 volgde de Nederlandse versie van Joe dat in eerste instantie alleen online te beluisteren is, met 's morgens dj Erik van Roekel die het ochtendprogramma presenteert. Vanaf 1 april 2020 wordt het bereik van het station uitgebreid met de Joe app.

Qmusic exploiteert de zender Joe en vallen beide onder moedermaatschappij DPG Media (voorheen De Persgroep, eigenaar van o.a. Qmusic België, VTM, HLN en in Nederland onder andere van het AD, Volkskrant, Trouw en het Parool).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chicago Med' - Will Halstead (foto: VTM - © DPG Media 2020)

April is gewond geraakt bij een schietpartij voor de ingang van het ziekenhuis. Natalie moet een keizersnede uitvoeren op een pas overleden vrouw. Will keert terug naar Chicago. Connor en Ava wonen samen een gala-avond bij om de opening van het nieuwe operatiekwartier te vieren.

'Chicago Med', om 22.30 uur op VTM.

Dossiers