Qmusic (NL) blijft flink groeien: +22% in een jaar tijd

dinsdag 24 november 2020
Foto: © Qmusic.nl

De nieuwste luistercijfermeting laat opnieuw een ongekende groei zien voor Qmusic. De zender is al 7 maanden marktleider in de doelgroep 20-49 jaar en behaalt in de meting over september/oktober een marktaandeel van 19,3%.

Dat betekent een groei van maar liefst 22% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.


Ook binnen de brede doelgroep 10+ groeit Qmusic flink door (+16%) en komt in de laatste luistercijfers uit op 11,8% marktaandeel, nog slechts een tiende onder NPO Radio 2. Dat blijkt uit de cijfers van NLO/GfK.

In de luistercijfers zitten ook de weekendprogramma's van nieuwe aanwinsten Armin van Buuren, Tom van der Weerd en Bram Krikke verwerkt. De vrijdagavond waar Tom en Bram samen met Kai Merckx te horen zijn, groeit met 28% ten opzichte van een jaar eerder. De weekendshow Tom & Bram van 12.00 - 15.00 uur doet het marktaandeel op die uren met 37% stijgen.

Programmadirecteur Dave Minneboo: 'Wat een cijfers! We willen met Qmusic iedere dag plezier, energie en een goed gevoel brengen en het is fantastisch om te zien dat steeds meer mensen dat weten te waarderen. Met een weekbereik van bijna 2,9 miljoen mensen stemt inmiddels 1 op de 5 radioluisteraars af op onze zender.'

Recordjaar voor Qmusic
Qmusic behaalde in 2020 voor het eerst in het vijftienjarig bestaan van de zender het marktleiderschap in de commerciële doelgroep 20-49 jaar. Een positie die Q al zeven maanden op rij bezet. Het radiostation breekt dit jaar al haar eigen records, ook deze maand werd met 19,3% marktaandeel het record verbroken van afgelopen juni (18,6%).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

Een voormalig geheim agent, Robert McCall, heeft zijn eigen dood in scène gezet om een rustig leven te leiden in Boston. Zijn leven verandert wanneer hij de jonge prostituee Teri probeert te redden van de gewelddadige Russische maffia. Zijn verlangen naar rechtvaardigheid wordt aangewakkerd. Om wraak te nemen, gaat hij als privédetective 'The Equalizer' te werk.

'The Equalizer', film uit 2014 met oa. Denzel Washington, om 20.40 uur op VTM 2.

Dossiers