Philip Freriks en Sharon van Rouwendaal op 'De Perstribune' van MAX

zaterdag 4 april 2020

In het media- en sportprogramma 'De Perstribune' staan komende zondag twee 'Franse' gasten centraal. Zowel mediagast Philip Freriks als sportgast Sharon van Rouwendaal zitten vanwege corona vast op hun verblijfsplaats in Frankrijk.

Philip Freriks, de mediagast in 'De Perstribune' tussen 12.00 en 13.00 uur, zit in quarantaine in zijn vakantiehuis op Corsica. Daar verricht hij ook het laatste werk voor de nieuwe MAX-serie 'In de Voetsporen van de Bevrijding'. In de serie komt ook Freriks' eigen bevrijdingsverhaal aan bod. Bij de bevrijding van Groningen kwam Philips broertje Jan om het leven.


Zwemster Sharon van Rouwendaal, de sportgast in het tweede uur van 'De Perstribune' tussen 13.00 en 14.00 uur, woont en traint in Zuid-Frankrijk - al liggen de zwemtrainingen als gevolg van corona grotendeels stil. Eind vorige maand kreeg ze te horen dat er een streep gaat door het grote doel van dit jaar: de Spelen van Tokyo. Bij de vorige Spelen in Rio won Van Rouwendaal goud op de 10 kilometer open water. Deze week verscheen een biografie over haar: Bruut.

In 'De Perstribune' signaleert de vaste mediakenner Ron Vergouwen opvallende mediatrends uit heden en verleden.

'De Perstribune' wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes.

'De Perstribune', elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op En.

Dossiers