Meerdere aanhoudingen in nieuw seizoen 'Onopgeloste Zaken'

zondag 4 januari 2015

Maandag 5 januari start het tweede seizoen van 'Onopgeloste Zaken' bij SBS6; een programma waarin Alberto Stegeman en zijn team mensen helpen om een lopende zaak op te lossen.

Het gaat veelal om mensen die aangifte hebben gedaan en er met politie en justitie niet uitkomen. Schrijnende gevallen van diefstal, oplichting en fraude komen dit seizoen wederom aan bod. 'Onopgeloste Zaken' stelt alles in het werk om de slachtoffers bij te staan. Via eigen onderzoek, reconstructies, nieuwe getuigen, bewakingsbeelden en specialisten probeert Alberto een doorbraak te forceren in de dossiers.


In de komende acht afleveringen zorgen Alberto en zijn team voor bewijsmateriaal in verschillende zaken en zorgen hun onderzoeken ervoor dat veel onopgeloste zaken alsnog worden opgelost. Zo worden gestolen spullen teruggevonden, een grote internationale bende opgespoord en verschillende criminelen gearresteerd en berecht.

Aflevering 1
In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen besteedt 'Onopgeloste Zaken' aandacht aan twee onderwerpen. Anne Huisman heeft een schuld van 40.000 euro boven haar hoofd hangen voor zorg die ze nooit heeft gehad. Onopgeloste Zaken onderzoekt de zaak en komt erachter dat er gefraudeerd is met haar PGB-rekening, haar Persoons Gebonden Budget. Alberto achterhaalt de dader en helpt Anne in haar zaak tegen haar zorgaanbieder.

Ook helpt Alberto transporteur Jan Bos uit Weesp. Hij doet aangifte van verduistering van grote koelsystemen, die eigenlijk bij een klant afgeleverd hadden moeten worden. De spullen liggen opgeslagen op een nabijgelegen terrein van de broer van een ex-werknemer. Helaas reageert de politie naar het idee van gedupeerde Jan niet adequaat genoeg, waarop hij een beroep doet op 'Onopgeloste Zaken'. Alberto gaat langs bij de ex-werknemer en voert de druk op bij de politie om de spullen op te halen.

'Onopgeloste Zaken' wordt geproduceerd door Noordkaap TV Producties.

'Onopgeloste Zaken', vanaf maandag 5 januari om 21.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hlne vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op En.

Dossiers