'MAX Maakt Mogelijk' biedt hulp in Litouwen

zaterdag 14 december 2019
Foto: Omroep MAX - © Stef den Boer 2019

In deze aflevering bezoekt Jan Slagter de Rotterdamse Wim, die al meer dan 26 jaar in Litouwen woont. Dankzij de donaties aan 'MAX Maakt Mogelijk' kan Wim de armste ouderen in Litouwen helpen.

Vooral tijdens de winter is zijn hulp hard nodig. Litouwen is zeer dunbevolkt en de ouderen wonen daardoor vaak erg geïsoleerd. De kou en sneeuw zorgen ervoor dat ze letterlijk afgesneden van de wereld leven. Ze leven soms dagen zonder eten en nog veel langer zonder contact.


Wim gaat samen met Jan langs bij de ouderen om hout en voedselpakketten te brengen én om alle andere bijbehorende klusjes uit te voeren.

'MAX Maakt Mogelijk', zondag 15 december om 19.20 uur bij MAX op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wallander moet de zaak afhandelen van een Zweeds staatsburger die vermist is in Kaapstad. De daaropvolgende zoektocht weegt zwaar op hem. Hij trekt van het Afrikaanse platteland naar de armste buurten van de townships en komt er oog in oog te staan met iemand die het geloof in zijn land is verloren en alles verraden heeft waar hij ooit voor stond. Onderweg ontmoet hij Grace Thembu, een alleenstaande moeder en politieagente en Mabasha, een jongeman met een leven vervuld van misdaden. Zij zetten Wallander aan tot nadenken, niet enkel over de Zweedse maatschappij, maar ook over zijn veertigjarige carrire als politieofficier.

'Wallander', om 20.35 uur op En.

Dossiers