'Kunststof Radio' met Natascha van Weezel, Akwasi, Eelco Bosch van Rosenthal, Sebastiaan Chabot

zondag 29 maart 2020
@ NTR 2019

Hoe reageer je als je plotseling wordt geconfronteerd met de dreigende dood van je vader? En hoe ga je ermee om als je vader een publiek figuur is en je het verdriet met veel mensen moet delen?

In haar boek 'Nooit meer Fanta' beschrijft Natascha van Weezel het jaar waarin haar vader, journalist Max van Weezel, ziek werd en overleed.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 31 maart: Akwasi, rapper
Akwasi Owusu Ansha, volledige naam van rapper Akwasi, heeft een nieuw album uitgebracht, genaamd 'Sankufa'. Het album schreef hij in Ghana, waar hij werd geïnspireerd door de Ghanese historie van de Britse overheersing. Met het album gaat hij terug naar zijn eigen Ghanese roots. Ook werkte hij samen met Fresku, Typhoon en Kenny B.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 1 april: Eelco Bosch van Rosenthal, journalist
In de vierdelige serie 'De Slag om Texas' reist Nieuwsuur-journalist Eelco Bosch van Rosenthal door een van de meest welvarende, Amerikaanse staten. Maar naast de welvaart gaat Texas voorop in de grote, Amerikaanse discussies over onderwerpen als immigratie en klimaatverandering. Met de presidentsverkiezingen op komst toont Bosch van Rosenthal hoe het Amerika van de toekomst eruit ziet.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Donderdag 2 april: Sebastiaan Chabot, schrijver
Sebastiaan Chabot debuteert met zijn roman 'De slaap die geen uren kent'. Het boek vertelt de geschiedenis van een Duitse familie. Van overgrootvader Karl Kuschfeld in het Duitse Reichsburg in de jaren '50 tot het verhaal van Victor en Benjamin Kuschfeld in Den Haag, vier generaties later.

Sebastiaan Chabot volgde, na zijn studie geschiedenis, de opleiding Creative Writing aan NYU in New York.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 30 maart t/m donderdag 2 april tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers