'Kunststof' houdt familiegesprekken

zondag 22 december 2019
@ NTR 2019

Elk jaar houdt 'Radio Kunststof' traditiegetrouw familiegesprekken in de kerstweek. Dit jaar met Pieter & Henk van Os, Peter & Marius Beets, Alma en Marita Mathijsen, Merel en Kirsten Westrik & Marjan van den Berg.

Maandag 23 december: Pieter en Henk van Os
Vader Henk van Os en zoon Pieter van Os hebben ieder hun eigen expertise. Als kunsthistoricus was Henk hoogleraar kunst- en cultuurgeschiedenis en directeur van het Rijksmuseum. Hij gaf dit jaar nog een exclusief kunstcollege. Pieter studeerde politieke wetenschappen en is nu redacteur van NRC Handelsblad. Onlangs verscheen zijn boek ‘Liever dier dan mens’.
Presentatie: Frénk van der Linden


Dinsdag 24 december: Peter en Marius Beets
Broers Peter en Marius Beets zijn allebei in de wereldtop van de jazzmuziek terecht gekomen. Peter als jazzpianist en Marius als jazzbassist. Ze maken allebei deel uit van verschillende ensembles, wonnen vele prijzen en treden soms nog samen op als The Beets Brothers. Dit jaar vierden de broers hun 35-jarig jubileum.
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Woensdag 25 december: Alma en Marita Mathijsen
Moeder Marita Mathijsen, emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde, en dochter schrijver Alma Mathijsen, publiceren beiden boeken. Marita schreef ‘Jacob van Lennep, een bezielde schavuit’ en ‘Ik wil geen hond zijn’ is van Alma’s hand. Samen schreven ze voor de maand van de geschiedenis het Essay ‘Niet schrikken mama’.
Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 26 december: Merel en Kirsten Westrik en Marjan van den Berg
De zussen Merel en Kirsten Westrik zijn beiden in de journalistiek terecht gekomen; Merel heeft haar eigen talkshow op Net5 en Kirsten werkt als nieuwspresentator voor AT5. Dat hebben ze niet van een vreemde, want moeder Marjan van den Berg is freelance journalist. Ze schrijft onder andere het bekende feuilleton ‘Sanne’ voor Margriet.
Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 23 t/m donderdag 26 december 2019 tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hillary' (foto: Canvas/VRT - © hulu 2020)

In deze aflevering onderzoeken de documentairemakers hoe de Democratische kandidate van het establishment in 2016, Hillary Clinton, haar nationale debuut maakte in de jaren 90 en hoe ze een uitdagende transformatie onderging tot First Lady van de Verenigde Staten.

'Hillary: Becoming a Lady', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers