Komende week in 'Z Doc': Pearl Harbor en de ontdekking van Amerika Komende week in Z Doc: Pearl Harbor en de ontdekking van Amerika

zondag 6 december 2015

RTL Z zendt elke werkdag om 20.30 uur een inspirerende documentaire uit. Voor de komende week staan de volgende documentaires gepland:

Maandag 7 december en dinsdag 8 december: 'De aanval op Pearl Harbor'
7 december 1941: de dag dat toenmalig president Franklin Roosevelt in het Witte Huis werd gebeld omdat Pearl Harbor was aangevallen door de Japanse Keizerlijke Marine. Wat gebeurde er precies in de eerste 24 uur na dit cruciale telefoontje? Je ziet het in de onthullende tweedelige documentaire 'De aanval op Pearl Harbor'.


Woensdag 9 december en donderdag 10 december: 'De echte ontdekker van Amerika'
In deze documentaire wordt de vraag beantwoord wie Amerika heeft ontdekt. En nee, dat was níet Columbus. Al ver voor 1492 kwamen er ontdekkingsreizigers naar 'de Nieuwe Wereld'. Maar wie waren de aller-eersten? De Ieren, de Japanners, de Noren of toch misschien de Chinezen? Je ziet het in de tweedelige documentaire 'De echte ontdekker van Amerika'.

Vrijdag 11 december: 'Uitvindingen die de wereld veranderden: de jaren 1930'
Van de broodrooster tot het machinegeweer en van de radio tot het vliegtuig; slechts een aantal van de vele uitvindingen uit de twintigste eeuw. Stuk voor stuk hebben ze op hun eigen manier de wereld veranderd. Maar niet élke uitvinding is uiteindelijk een succes geworden… Ga mee op ontdekkingsreis door de meest innovatieve eeuw uit de geschiedenis met de documentaire 'Uitvindingen die de wereld veranderden: de jaren 1930.'

'Z-Doc', elke werkdag om 20.30 uur bij RTL Z.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Een verwoestende woningbrand verscheurt de gemeenschap van een hecht Schots dorpje. Enkel het overgebleven puin kan het antwoord bieden op de vraag: was dit een tragisch ongeval of is er meer aan de hand?

'Deadwater Fell', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers